Den franske storbyen Lyon er vertskap for årets mesterskap, hvor kokker fra 24 land kjemper om medaljene.

Norske Christopher William Davidsen tok seg til finalen etter å ha blitt nummer to i den europeiske delfinalen i mai 2016. Davidsen, som til daglig jobber på restauranten CAYA i Trondheim, har med seg assistenten Håvard Werkland til Lyon.

Møt Davidsen før avreise: Nå er det virkelig alvor

– Christopher er ved godt mot. Han er godt trent og rolig, sier nordmannens trener, Gunnar Hvarnes, til NTB.

Hvarnes sier det er god stemning i den norske leiren, og at de forbereder seg godt så de ikke får noen overraskelser underveis.

– Vi skal lage en vegansk rett med norsk identitet. Vi har med oss to fantastiske norske produkter, sier Hvarnes. Hvilke produkter det er snakk om vil han ikke avsløre.

I tillegg til det veganske bidraget skal Norges kokk lage en kjøttrett med Bresse-kylling og hummer.

Hvarnes sier det norske laget er godt forberedt, men han er redd for at det skal bringe ulykke hvis han tipper hvordan det hele ender.

konkurransens far, Paul Bocuse.

Konkurransen starter 24. januar og varer fram til dagen etter.