Lørdag morgen kan starte med et brasiliansk roadmovie om to venner på seksuell hevntur fra Brasil til Buenos Aires, etter at den ene har tatt kjæresten i å være utro med en argentiner. «El Revenge»(Nova 2 kl. 10) er en musikalsk heisatur av en filmskaper kjent for lette komedier.

Langt mørkere og vondere søramerikansk drama, basert på en sann historie, får vi i «El Amparo»(Nova 4 kl. 16). Filmen tar for seg en tragisk, omdiskutert hendelse på grensa mellom Venezuela og Colombia i 1988, hvor en gruppe fiskere ble drept og beskyldt for å være geriljasoldater.

Den norske dokumentaren «Nowhere To Hide»(Nova 4 kl. 20) er en prisbelønt, sterk og svært god film om livet i Irak etter at de amerikanske styrkene trakk seg ut i 2011, fortalt av en familiefar og sykepleier. Filmen er laget av den irakiskfødt kurderen Zaradasht Ahmed som kom til Norge i 1995.

Søndag formiddag er stilren, bittersøt finsk film om boksing og forelskelse i 1962 lett å anbefale. «Den lykkeligste dagen i Olli Mäkis liv»(Nova 4 kl. 12.10) er en perle av en debutfilm, basert på en sann historie.

Lett å anbefale er også «Kvinne, Ukjent»(Nova 2 kl. 17.40), laget av to av de ypperste filmskaperne i Europa, de belgiske Dardenne-brødrene. Her med en sosialrealistisk krim som går rett inn i noen av vår tids store spørsmål.

Avslutningsfilmen «Denial»(Nova 1 kl. 19) er et biografisk drama om historiker Debora Lipstadts rettslige kamp mot Holocaust-fornekter David Irving.

Les også Dagens løype på Kosmorama torsdag