Torsdag inviterte trondheimsrestauranten Søstrene Karlsen til en helt spesiell festkveld.

På menyen sto nemlig alle høydepunktene fra mesterkokk Christopher Davidsens karriere – fra da han tok førsteplass i Årets kokk i oktober 2015, via EM-finalen i Ungarn i 2016, til sølvmedaljen i det uoffisielle Kokke-VM Bocuse d'Or i Lyon i januar i år.

Raskt utsolgt

- Vi har stilt opp alle fatene fra med retter fra EM og VM, med alt av medaljer. Søstrene Karlsen er virkelig pyntet til fest, sier arrangør og restaurantdriver Trond Åm.

Han forteller at de 80 bordplassene forsvant fort da de ble annonsert, og at de fleste gjestene enten er forretningsfolk, bransjefolk eller spesielt matinteresserte.

- Bordene ble solgt ut rimelig raskt, ja. Mange har vært veldig gira på å få med seg dette. Én av gjestene som er her har fått med seg alt av middager som Christopher har laget, sier Åm.

Kveldens meny startet med aperitiff med tygg og fortsatte med lakseretten og anderetten fra «Årets kokk 2015».

Fikk smake VM-retten

Deretter ble kveiteretten fra «Bocuse d'Or EM 2016» og «Tuva Legendaire» servert.

Kveldens siste hovedrett var selve sølvretten fra Bocuse d'Or 2017, Lerstangkylling & hummer. Før måltidet ble avsluttet med desserten fra Global Chef-seieren i 2013, basert på Valrhona-sjokolade.

Daglig leder i Bocuse d'Or Norge, Arne Sørvig, ledet gjestene gjennom kvelden. Han snakket blant annet om den innsatsen som ligger bak stadige norske pallplasseringer i Bocuse d'Or.