Norske JOWST kom på tiendeplass.

- Vi er kjempefornøyde, sier Joakim With Steen og Aleksander Walmann til NRK.

Finalen gikk i den ukrainske hovedstaden Kiev lørdag kveld, og vinneren ble kåret basert på stemmer både fra fagjuryer og publikum.

– Jeg ønsker å si at vi lever i en verden med bruk-og-kast-musikk, fast food-musikk, musikk uten innhold, og jeg tror dette kan være en seier for musikk, for personer som lager musikk som faktisk betyr noe. Musikk er ikke fyrverkeri, det er følelser, sa Sobral i takketalen før han igjen fremførte «Amar Pelos Dois» sammen med søsteren Luisa, som også skrevet låten.

På grunn av en hjertesykdom har Sobral ikke kunnet være med på mange av prøvene i Kiev.

Årets norske låt, «Grab The Moment», har tekst av Jonas McDonnell og er komponert av Joakim With Steen, som går under navnet JOWST. Vokalist er Aleksander Walmann. Norge tok seg videre fra semifinalen torsdag.

Masken virket

I finalen hadde Walmann en enda mer kraftfull framføring enn under siste prøve. Og ikke minst, den mye omtalte LED-masken til Joakim With Steen virket som den skulle.

– Vi gjorde vår absolutt beste opptreden i kveld. Best ever! sa han fra «green room» via NRKs pressekontakt.

– Vi er så utrolig glade og stolte, sa vokalist Walmann.

Favorittseier

På forhånd var Italia, Portugal og Bulgaria de store favorittene.

Slik var Norges poenggivning, lest opp av Marcus & Martinus: Storbritannia 1, Moldova 2, Australia 3, Nederland 4, Israel 5, Sverige 6, Italia 7, Danmark 8, Portugal 10 og Bulgaria 12. Sverige ga ingen poeng til Norge, men vi fikk full pott fra Tyskland.

Hjertesyke Salvador Sobral fra Portugal fikk flest stemmer. Foto: NTB scanpix