- Dette er stor stas. Det er ikke så mye snakk om oss hjemme, så det er flott med oppmerksomhet her i musikkbransjens sentrum, sier en noe søvndrukken Robin Jenssen da vi ringer ham midt på natten kalifornisk tid.

- Hvordan kan det ha seg at trauste trøndere som du, Anne Judith Wik, Ronny Svendsen og Nermin Harambašić plutselig svinger seg opp innen latinosjangeren?

Første og hittil siste lationlåt

- Ja, si det. Den bare dukket opp tidlig på høsten i fjor. Vi har ikke skrevet tilsvarende låter verken før eller etter dette. Men noen uker før vi laget låten hadde vi fått forespørsel om låter fra Ricky Martin, og tenkte denne passet. Og det gjorde den tydeligvis, sier Robin Jenssen.

«Vente pa Ca» ble raskt en betydelig radiohit etter utgivelsen sent i fjor høst, og har vært blant vinterens store slagere i sjangeren.

Ikke kreditert som produsenter

Etter at Dsign leverte fra seg originallåten har ytterligere seks personer blitt lagt til blant komponistene, og Dsign er ikke kreditert som produsenter.

- Det er politikk det der, låten som den fremstår nå er ikke særlig forskjellig fra produksjonen vi sendte fra oss, sier Jenssen – som ikke lar seg vippe av pinnen av det. Slik er popverdenen Dsign er en del av, og de har utgitt en rekke låter på verdensmarkedet bare i det siste året.

Amerikas svar på TONO

ESAC er en amerikansk rettighetsorganisasjon med base i Nashville, og kan sammenlignes med TONO i Norge. De er den neste største organisasjonen i sitt slag i USA og er på sterk fremmarsj. De har en rekke prisutdelinger for sine medlemmer i løpet av året, sjangerinndelt for pop, jazz, latin osv.

Latin Awards ble delt ut i Los Angeles onsdag kveld lokal tid, og en rekke låtskriver, produsenter og artister var samlet til fest i Beverly Hills Hotel etter prisutdelingen.

Vant pris: Robin Jenssen, Ronny Svendsen, Nermin Harambašić og Anne Judith Wik Dsign skrev låt til Ricky Martin - og kunne juble for pris i SESAC Latin Awards i Los Angeles onsdag kveld.
Hele gjengen: Et stort apparat er involvert i en moderne popproduksjon. Her er nesten hele gjengen bak «Vente Pa Ca».