Det er fortsatt noen billetter igjen til konserten i Borggården og produsent Stian Aagaard tror scenebildet blir unikt.

- Dette er første gangen det har blitt produsert et slikt show i Trondheim. I Borggården blir det mange kvadratmeter med skjermer og flere hundre bevegelige lyskastere. Til sammen er det et veldig spesielt oppsett, sier Aagaard.

Produsenten er mest fornøyd med at alt er produsert lokalt i Trondheim.

- Jeg har jobbet med slike produksjoner over hele verden og det som produseres i Trondheim er virkelig på topp nivå. Innholdet på lyd og lys er fantastisk. Det som er mest imponerende er at alt er laget her i Trondheim.

På lag med Stargate

I Headspin jobber de fortsatt med det visuelle innholdet til Stargate-konserten. De har samarbeidet med blant annet lysdesigner og Stargate for å lage best mulig animasjoner og fargespill som skal vises på skjermene.

- Vi startet jobben i januar da vi snakket med Stargate og Olavsfestdagene. Etter hvert som vi fikk høre låtene, lagde vi ideer til hvordan vi kunne utforme noe spennende visuelt, forteller produsent Njål Brekke.

Headspin jobber vanligvis med å produsere reklamefilmer eller promovideoer til ulike selskaper.De er i hovedsak syv personer som har jobbet med produksjonen siden januar. Fem av de jobber med animasjonen. Til sammen har de brukt flere hundre arbeidstimer.

- Selve produksjonen av de ulike filmene som skal vises, begynte for to måneder siden. Det viktigste må være at det er en slags flyt i det visuelle. Derfor begynte vi tidlig å sparre med lysdesigner og vurderte hvordan de skulle gripe an hver sang. Vi har brukt alt fra 10 til 40 timer på hver låt.

På scenen kommer det til å være skjermer med seks meters høyde som skal vise de ulike animasjonene som er produsert.

LES OGSÅ: Her er noan av artistene du ikke får se i Norge

Litt klisjé

– Her er det for eksempel animerte roser i Ne-Yo sin låt «Closer». For det må jo være litt klisjé, sier Sondre Nymoen.

Han er en del av produksjonsteamet og forteller at det kommer til å bli en variasjon av enkle mønster og komplekse animasjoner. Hver av medlemmene i produksjonsteamet har hatt fire til fem sanger å jobbe med hver.

– Vi lar vanligvis animasjonene følge rytme eller vokal. Hadde vi klippet vilkårlig, ville ikke samspillet mellom musikk og animasjoner kommet frem, sier Herman Simpson.

Headspin har nå jobbet med Olavsfestdagene i ett år og Brekke tror konserten blir annerledes.

– Det er utrolig artig å få skille seg litt ut. Det er ikke vanlig å ha et sikt lysshow i Norge. Så det er spesielt å være med på.

LES OGSÅ: R&b stjerne til Trondheim for første gang

Fornøyd Stjerneduo

Prosjektteamet har også hatt besøk av Mikkel Eriksen fra Stargate som var svært fornøyd med filmene.

– Vi vil jo engasjere og formidle låtene. Siste fase er å sette seg ned og teste om det funker. Første prøve blir en livetest på Lade for å se om det tekniske funker, slik at det ikke går galt på selve konserten, sier Brekke.

I Borggården er det forbudt med pyroshow og fyrverkeri så publikummerne kan dessverre ikke forvente seg fyr og flammer.

– Det blir veldig spennende å se det hele satt sammen i Borggården med Nidarosdomen i bakgrunnen. Det blir fett, mener Brekke.

LES OGSÅ: Alan Walker varmer opp til Stargate

Snart konsert: Njål Brekke og Herman Simpson (t.h) jobber i produksjontemaet til Headspin. De har bare et par låter igjen før de er klare for konsert. Foto: Mariann Dybdahl
Mye jobb: Headspin har brukt alt fra 10 til 40 timer på hver låt. Foto: Mariann Dybdahl