I år startet NRK slukkingen av signaler på FM-båndet. Omleggingen pågår fortsatt og de siste går av FM-båndet i 2018.

NRK har hatt nedbemanninger og omorganiseringer, så også i P3, og i fjor ble Bjørn Tore Grøtte sjef for alle radioprogrammer som sendes i P3 og på mP3. Også de som produseres i Oslo.

Hardere konkurranse

Med 30 riksdekkende radiokanaler er det åpenbart blitt større konkurranse om lytterne.

- Med tanke på slukkingen på FM-båndet og nye målinger, er det fortsatt bare halvparten som er slukket. Det vi ser er at i de områdene hvor bare NRK har slukket, der har vi fått juling. Mp3 har hatt en fin vekst, men vi vil ikke se hvordan markedet blir før i andre kvartal av 2018. NRK har jobbet hardt for at alle må kjøpe dab-radio. Mange har byttet ut én radio, men det gjenstår en del bilradioer som ikke er byttet, sier P3-sjefen.

Mindre sommerlytting

- I Trøndelag fikk de kommersielle radiokanalene en liten oppsving da NRK forsvant fra FM-båndet, men når disse også slukket jevner det seg ut, tror Grøtte.

For P3 sin del, som har unge lyttere, går tallene ned om sommeren.

- De har ikke de vanlige rutinene inne på dagtid, mange har fri, noen jobber og andre sover sikkert mer enn ellers i året. All radiolytting er annerledes på sommeren, og blant de yngste blir dette veldig tydelig, sier Grøtte.

Jakter talenter

I mediebransjen, hvor konkurransen om en jobb blir stadig tøffere, er sommervikariatene en fin mulighet til å vise seg frem.

- Jeg har hørt litt på våre vikarer fra Spania, de er kjempeflinke. Vi har mange talenter som får prøvd seg og vist seg fram akkurat nå.

Kan du avsløre nyheter til høsten?

- Vi får et nytt ettermiddagsprogram, med Tuva Sellmann og Niklas Baarli i «Verdens rikeste land». Det har jeg forventninger til, sier P3-sjefen, og legger til:

- Men vi jakter alltid på nye talenter. Vida Lill og Adelina er en ny, talentfull duo, og Martin Holmen med morgensendingene på mP3 er også et godt radiotalent, sier P3-sjefen, som også søker etter ny redaksjonsleder på Tyholt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter