- Vi er riktig godt fornøyd med besøket under Olsokdagene på Stiklestad. Det har vært strålende vær og god festivalstemning under hele perioden og dermed også økt besøk av generelt festivalpublikum, økt besøk på markedet knyttet til Stiklastadir og de daglige opplevelsene på Stiklestad, sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad nasjonale kultursenter (SNK).

Ifølge SNK er årets samlede besøkstall på 48 500, noe som er 6000 flere besøkende enn i fjor.

Adresseavisens anmeldelse av årets Spel kan du lese her.

Forbedringer fra i fjor

Arrangøren mener at teateret i amfiet, hovedsatsningen under olsokdagene på Stiklestad, er forbedret med de musikalske grepene som ble tatt i fjor. Da ble folkemusikken introdusert under oppsetningen. I tillegg er det gjort en del koreografiske grep som spelarrangøren mener forsterket teateruttrykket.

- Årets spelforestilling har en sterk casting av profesjonelle og amatører. «Det har vært stor stas å oppleve de tre «lokale» profesjonelle skuespillerne Hanne Skille Reitan (Gudrun), Lavrans Haga (Tormod Kolbrunarskald) og Tore B. Granås(Kvistadbonden)», sier Turid Hofstad.

Mangfoldig program

Årets tema for olsokdagene har vært «oss».

- Under festivalen har vi hatt svært viktige stemmer på talerstolen som har berørt dette temaet både fra et samfunnsperspektiv og knyttet til nære og personlige tema. Talerstolprogrammet er ytterligere styrket med årets program, mener arrangøren.

Hofstad trekker også fram Ungdommens talerstol, et nytt konsept for årets festival, som de vil jobbe videre for å utvikle i årene framover.

– Vi har hatt en meningsfull festival som med sitt innhold har bidratt svært positivt i vårt videre arbeid mot nasjonaljubileet i 2030.