33-åringen fra Trondheim røpte mandag at han er en av tolv deltagere som skal konkurrere i å krysse Norge på langs.

- Det er et program jeg har sett på i mange år, og det er en utfordring jeg gjerne ville ta, forteller Stegavik.

I reality-programmet «71 grader nord» konkurrerer deltagerne i å ta seg fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. På veien skal de også løse mindre oppgaver med belønninger. Vinneren av konkurransen får både bil og pengepremie.

Stegavik forteller videre at det ikke var mangel på utfordringer i programmet.

- Vi gjorde ting som jeg aldri en gang ville tenkt på å prøve ut. Jeg tenkte «er det virkelig noen som gjør det her», og så gjorde vi det like etter, sier han.

Søkt flere ganger

Det er ikke første gangen Stegavik har søkt «71 grader nord». Håndballspilleren, som har en karriere fra blant annet Kolstad, Elverum, Heimdal og rumenske HCM Minaur Baia Mare, har tidligere prøvd å komme med i programmet.

- Jeg søkte og fikk intervju for tre år siden, da jeg spilte i Romania. Men siden innspillingsperioden var midt i den rumenske håndballsesongen måtte jeg bare takke nei før jeg i det hele tatt kom på intervjuet, sier han.

Stegavik spiller nå for Nærbø IL på Jæren. Han er gift med håndballspiller Camilla Herrem, og de to kjøpte tidligere i år hus på Herrems hjemsted Sola.

Den nye sesongen av 71 grader nord begynner 29. august, men innspillingsperioden er lagt til april og mai. Det klaffet derimot perfekt med avslutningen på den norske håndballsesongen for Stegavik.

Øvde på kart og kompass

Selv om Stegavik er profesjonell håndballspiller vektlegger han at det er en helt annen fysisk påkjennelse å konkurrere seg fra Lindesnes til Nordkapp.

- Det er sykling, gåing med sekk, bruk av kart og kompass, for å nevne noe. Jeg var nødt til å forberede meg godt, og da måtte jeg bare gå noen turer og øve meg. Det er ingen vits i å stille uforberedt, og jeg har i tillegg ganske godt konkurranseinnstinkt, forteller han.

Han kan ikke røpe alt for mye fra programmet, men sier at det som venter i første program er fra skog og mark i Lyngdal.

- Vi går rett i konkurranse fra første stund. Det er knapt tid til å hilse på de andre deltagerne og forberede seg før det er rett ut på tur, sier han.

- Ser magisk ut

- Det er en utrolig opplevelse, å treffe folk med så forskjellig bagasje som alle jobber mot samme mål.

- Hvordan blir det å se seg selv på tv?

- Det blir spennende å se hvordan det ender opp. De skal jo klippe det ned og presentere det. Men vi har fått se en sniktitt på det som skal sendes, og det ser helt magisk ut, forteller Stegavik.