Splatoon 2

Nintendo Switch

«Splatoon» var et friskt pust da det ble utgitt for Nintendo Wii U for bare et par år tilbake. Skytespill har lenge vært en sjanger som den japanske spill-giganten har leflet litt med tidligere ( «Metroid Prime»), men aldri vært et område som har kunnet utfordre etablerte serier som Super Mario eller Zelda. «Splatoon» forandret dette. «Splatoon» var nemlig noe så uvanlig som et ikke-voldelig skytespill. Joda, vi vet at det har blitt gjort tidligere i spill som «Epic Mickey» og «Portal», men «Splatoon» var pur «Counter-Strike» med farger. Nintendos første rene konkurransedyktige skyte- unnskyld, malefest.

Men «Splatoon» var ikke perfekt. Hverken kontrollmessig eller innholdsmessig så var det liksom noe som manglet. De super-sensitive kontrollene som vi var vant til fra mangeårige multiplayer-suksesser som «Call of Duty» og «Halo» var ikke helt...der.  Det hele føltes litt tregt og lite responsivt. Det har «Splatoon 2» heldigvis gjort noe med. Nå har spillet den farten og responsiviteten som behøves i et hektisk multiplayer-spill. Kampene i seg selv er over på tre-fire minutter, noe som gjør at det enda mer fristene å ta «bare en runde til». Og det er gøy å splæsje maling på hverandre.

Enspiller-delen er også god, og fungerer mest som en slags oppvarming / opplæring til det som er hovedattraksjonen, nemlig flerspiller. Men hvorfor er det ingen sammenheng mellom enspiller og flerspiller? Hvorfor ikke la disse to spillformene flyte mer sammen? Jeg er klar over at «Call of Duty» gjør det samme med sine tre spillformer, men Nintendo har en lang tradisjon med å integrere sine ulike franchiser, så hvorfor ikke her.

Alt i alt så er «Splatoon 2» en bedre versjon av Wii U -spillet som kom for to år siden. Det ser bedre ut, det spiller bedre og det vil unektelig finne en langt større spillerbase på grunn av at populariteten til Switch langt overgår den til Wii U. Men forstatt så føler jeg at Nintendo ikke helt er der de vil med denne serien. Hva med å ta med noen kjente Nintendo-karakterer i spillet? Som en ny type «Super Smash Bros.»? Det ville garantert gitt serien den oppmerksomheten den fortjener.