Mandag ble det klart hvilke kjendiser som blir med i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge.

Blant dem finner vi nylig pensjonert skiløper Marthe Kristoffersen (28) og artist Carina Dahl (32), skriver VG.

Nylig pensjonert skiløper Marthe Kristoffersen (28) skal være med i «71 grader nord» på TVNorge. Foto: Peter Breivik

På den fire uker lange ferden mot Nordkapp skal trønderdamene kjempe mot Nadya Khamitskaya Andersen (34, kjent fra «Skal vi danse»), den nylig pensjonerte håndballspilleren Karoline Dyhre Breivang (37) og skuespiller og komiker Silje Torp (42).

Carina Dahl håper å nå opp i «71 grader nord». Foto: LEIF ARNE HOLME, Adresseavisen

- «Beseiret» Ulriken

De mannlige konkurrentene i tv-serien er stylist Jan Thomas (50), tidligere fotballspiller John Arne Riise (36), NRK-programleder Abiel Tesfai (30), tidligere håndballspiller Håvard Tvedten (39) og Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus (39).

Khamitskaya Andersen sier til avisa at det høyeste fjellet hun har «beseiret», må være Ulriken i Bergen.

- Det sier jo sitt. Jeg har aldri klatret, padlet eller gått med så stor sekk. Ikke har jeg syklet noe mer enn i bygater heller. Jeg aner ikke hva jeg er redd for, og hva jeg mestrer ute i naturen, sier hun.

Takket nei sju ganger

Jan Thomas sier han er blitt spurt sju år på rad, men at han har takket nei hver gang.

Stylist Jan Thomas har takket nei til «71 grader nord» sju ganger. Denne gangen ble han med. Foto: Erlend Hansen Juvik

- Men da jeg rundet 50 i julen, fikk jeg en åpenbaring om at jeg ikke skal være så rigid på rutiner og full av redsel. Jeg er drittlei av å være så redd og alltid tenke konsekvenser. Derfor har jeg sagt ja i år for å utfordre meg selv når det gjelder angst, sosial angst, høyder og det å ikke ha de faste rutinene hver dag, sier han til VG.

At Adrian Lund (26) har Tourettes syndrom hindret ham ikke i å delta i «71 grader nord»

Innspillingen startet mandag og resultatet kommer på TV våren 2018.

- Skubbes ut av komfortsonen

Programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk, sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med kjendisene som skal være med på tur.

- I kjent «71 grader nord»-stil vil de skubbes ut av komfortsonen og få bryne seg på ekstremøvelser i vårt langstrakte land. Det er gøy når en artist og en kjendisstylist skal kjempe både med og mot beintøffe idrettsfolk, sier han.

«71 grader nord» har hatt godt over 500 000 seere. Tidligere kjendisvinnere av serien inkluderer Harald Martin Brattbakk, Didrik Solli-Tangen, Christer Basma og Bjørn-Einar Romøren