I Namsos får kronprinsparet de beste plassene når kommunen sammen med musikkmiljøet inviterer til festkonsert i NTE Arena i ettermiddag.

– Selv om Namsos er mer enn musikk, er det musikk vi først og fremst er kjent for. Alle kjenner Åge og D.D.E., men på denne konserten vil vi også prøve å vise fram litt av bredden og dybden i musikkmiljøet, sier Terje Tranaas, som er produsent for konserten, til Namdalsavisen.

Gått «gradene»

Han trekker blant andre fram Amanda Kamara, som i disse dager er i innspurten til musikalen «Book of Mormone» på Det Norske Teatret i Oslo.

– Hun er en dem som har gått «gradene» i Namsos – fra kulturskolen til musikklinja. I dag er hun soloartist og er med i en nasjonal storsatsing på høyeste nivå. Det er flere som henne, og noen av disse historiene skal vi prøve å fortelle i løpet av konserten, sier Tranaas til NA.

I tillegg til å være produsent er Tranaas med i husbandet, som ellers består av Eivind Berre, Eskil Brøndbo og Daniel Viken – samme firkløver som sammen med Bjarne og Thomas Brøndbo og Gospelkoret Salt har hatt suksess med kirkekonsertene «Trøndergospel».

400 gratisbilletter

D.D.E. er selvskrevne gjester når byen får kongelig besøk og skal blant annet spille «By’n æ bor i». Andre aktører som er klare for konserten er Puckverket (med bl.a. Prudence-medlemmene Kaare Skevik jr., Kjell Ove Riseth og Johan Tangen), Grannes, Otterøy skolekor og «Atterljom»-bandet.

Ordfører Arnhild Holstad skal være kveldens konferansier, og sy det hele sammen i en historisk kontekst.

Konserten er produsert og gjort tilgjengelig for seere av Namsos kommune.