- Filmen er blitt akkurat slik den skulle bli. Den hadde ikke vært like bra om den ble fullført for 16 år siden, sier regissør Kristian Moe.

I 2001 var Moe filmstudent og jobbet i student-tv. Sammen med noen kompiser bestemte han seg for å lage film i kollektivet til noen venner på Øya.

Han fikk med seg skuespillerne Sven Veine, Trond-Ove Skrødal, Arne O. Reitan og Margrethe Røed. Sistnevnte godt kjent fra NRK Super. Etter at filmen var spilt inn, ble den lagt i skuffen. Der ble den liggende i mange år.

Dette bildet ble tatt da filmen ble spilt inn på Øya i Trondheim i 2001.

- Jeg satt meg veldig høye mål med filmen, som jeg følte jeg mislyktes med. Jeg var redd jeg ikke var god nok, og var redd for å vise den til andre for å få bekreftet akkurat det, sier regissøren.

Ble utfordret til å fullføre

Likevel fulgte teipene med ham gjennom flere flyttelass, uten at han noen gang tenkte at det skulle bli en ferdig film. Så en dag ble han utfordret til å gjøre ferdig og vise filmen.

- Da jeg tok fram klippene, likte jeg det jeg så og klarte å se på prosjektet med kjærlighet. Det gikk fra å være noe jeg måtte få ferdig, til noe jeg syntes fortjente å gjøres ordentlig, sier Moe, som til vanlig jobber med videoproduksjon.

Han fikk klippet ferdig filmen, fikk lagt på nye, gode lydopptak og bestilte filmmusikk fra spacerockbandet Seid, som var aktivt i Trondheim på 2000-tallet. Det ble til den 30 minutter lange skrekkfilmen «Wettlaufers Enke».

Stillbilde fra filmen.

Regissøren sier filmen handler om et ekteskap som går fra skikkelig dårlig til mye verre.

Hjemsøkt av fortiden

I den svart-hvite filmen møter vi Fru Wettlaufer som sitter i politiavhør etter at et mord har skjedd. Hun forteller en historie om en voldelig ektemann, gryende galskap, demoner og en altfor aggressiv barbering ...

Filmen fikk gode tilbakemeldinger på en lukket visning i Oslo tidligere i høst, men selve premieren blir under skrekkfilmfestivalen Ramaskrik på Oppdal lørdag.

Margrethe Røed var student i Trondheim da filmen ble spilt inn. Hun sier det var «koko-gøy» å få se den ferdig etter så mange år.

- Filmen er blitt et lite kunststykke, med en look og en bildekvalitet som gjør den unik og spesiell. Det var koko å se seg selv i en slik setting nå som jeg jobber med barne-tv. Det er fortiden som hjemsøker meg, sier Røed og ler.

Margrethe Røed, kjent fra NRK Super, spiller en av hovedrollene i filmen. Hun sier det var «koko-gøy» å få se det ferdige resultatet.

Viser Gulløve-vinner

Sjef for Ramaskrik, Morten Haagensen, sier filmen er kjempespennende med en unik visuell stil som gjør at den skiller seg ut.

Ramaskrik arrangeres for sjuende gang, med mange nervepirrende godbiter, skal vi tro festivalsjefen.

- Det er spennende at vi har mange norske langfilmer i år, som «Hjemsøkt», «Juleblod» og lavbudsjettfilmen «Vampyrvidar». Vi har også den første norske visningen at Guillermo del Toros Gulløvevinner «The shape of water».