«Det låt som et fødselshyl via et metallrør og gjennom en ropert i 1,5 time».

Det skrev jazzmusiker og filmmusikkomponist Ola Kvernberg på Facebook søndag kveld, etter at han samme dag hadde vært på kino og sett «Karsten og Petra lager teater» sammen med sine barn.

Ingen skal føle seg utenfor når høstens store barnefest, Halloween, finner sted.

Kinodirektør Arild Kalkvik sa til Adresseavisen mandag at Kvernberg hadde vært maksimalt uheldig, og at det hadde vært noe galt med lyden på forestillingen Kvernberg hadde vært på.

- Vanvittig høyt

- Det var godt å høre at det ikke skulle være sånn. Men det er jo ikke første gang jeg opplever ubehagelig høyt lydnivå på kino med barna. «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» og «Dyrene i Hakkebakkeskogen» er andre eksempler, svarte Kvernberg.

Etter at Adresseavisen skrev om hendelsen, har flere lesere fortalt om lignende opplevelser på avisas Facebook-side.

Torild Kulseth Klemetsaune skriver at hun så samme film på Prinsen Kino søndag.

- Det var vanvittig høyt der også. Fireåringen holdt seg for ørene flere ganger, skriver hun.

- Hadde med ørepropper

Andre forteller at de har måttet forlate kinolokalene på grunn av den høye lyden, eller at ungene deres ikke vil gå på kino på grunn av volumet.

- Jeg hadde med ørepropper til barnebarnet da vi var på kino, kom godt med, skriver Britt Anne Henriksen.

- Har sagt ifra gang på gang - ja, faktisk hver gang! Vi har måttet forlate filmen grunnet for høy lyd. Det ødelegger filmopplevelsen, blir opphengt i hvor ubehagelig det er. Håper dette hjelper! skriver Cecilie Ratchje.

Under Kvernbergs Facebook-innlegg skriver Gåtes Gunnhild Sundli at hun måtte holde sin treåring for ørene under hele filmen da de så «Dyrene i Hakkebakkeskogen» tidligere i år.

Vil ha høyere lyd

Også på Trondheim Kinos Facebook-sider er det flere titalls klager på høyt lydnivå på barnefilmer.

Men ikke alle er enig i kritikken.

Under selve artikkelen på adressa.no skriver Pål Anders Mathisen at folk må slutte å klage, og at han for sin del kunne tenkt seg enda høyere lyd, og dermed en enda bedre kino-opplevelse.

- Man trenger ikke å ødelegge for andre bare fordi noen synes det er høyt. Jeg kommer ikke på kino hvis lyden blir skrudd ned, skriver han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.