Årets sesong av «Farmen» nærmer seg den store finaleuka. Fra å være 14 deltakere, står det nå fem deltakere igjen; Eunike, Camilla, Christian, Halvor og Amalie. En av disse ryker i slutten av denne uka, mens den som blir valgt til storbonde er immun og garantert en plass i finaleuka.

- Er «limet», ingen leder

Etter en spennende tvekamp i melkespannholding der Karianne ble slått ut av Eunike, ble det i mandagens episode klart at Eunike er den siste storbonden i årets sesong av «Farmen».

- Jeg tror ikke folk skjønner hvor glad jeg er for dette, sa Eunike, og avslørte samtidig at hun aldri har vært leder i noe eller for noen i hele sitt liv.

- Men de sier jeg er limet i gruppa, så da får jeg prøve å være det og holde gjengen samlet, fortsatte hun.

Fnøs av Eunike

Valget av storbonde kom neppe som noen stor overraskelse på deltakerne, men valget av de obligatoriske hjelperne, provoserte og skapte usikkerhet i gruppa.

- Jeg går for girlpower i storbondehuset den siste uka, og tar med meg denne snuppa her også, sa Eunike, og ba også Amalie med inn i varmen, sammen med Camilla.

Dermed ligger det an til et jentelag og et guttelag, og ingen vet hvem som må ut i siste og avgjørende tvekamp før finalen.

- Det er helt latterlig å ta med meg opp i storbonde-huset. Tror de ikke at jeg skjønner at jeg skal ut?, sa Amalie og fortsatte; Keep your friends close, but your enemies closer!

Folkepiss eller kattepiss

Halvor føler seg utsatt foran siste uka. Christian, Eunike og Camilla har tette bånd, og han kan ikke være trygg på at de ikke prøver å få ham ut. Så langt har han klart å holde temperamentet sitt i sjakk, men når han finner urin i senga, blir det for drøyt.

- Hvem har pisset i senga mi? Dette er folkepiss, roper han og ber storbonden komme å se.

- Men du tror da vel ikke at noen av oss har pisset i senga di, Halvor?

- Dette er kattepiss, mener Eunike, mens Halvor holder på sitt. Han er helt sikker på at noen har gjort dette for å få ham ut av balanse og i dårlig lys før førstekjempevalget.

- Paranoid og helt koko

Og når han senere skal smake på urter, tror han bestemt at Eunike går inn for å lure ham.

- Halvor har blitt paranoid og helt koko i huet, sier storbonden da - og ler.

Det har hun råd til, ettersom det eneste hun risikerer er å miste en finalekniv dersom ukeoppdraget ikke blir godkjent. Storbonden er immun, mens kampen for tilværelsen blir stadig tøffere for de andre fire i finaleheatet.

og trønderen Camilla Cox Barfot (32) ble helt oppgitt over de andre deltakerne på «Farmen», her leser du hvorfor.

Amalie Snøløs fnyser av at storbonde Eunike Hoksrød har invitert henne opp i storbonde-huset. - Det er helt latterlig. Jeg skjønner jo at jeg skal ut, sa hun i programmet mandag kveld. Foto: Alex Iversen/TV 2
Halvor Sveen tror konkurrentene ønsker å provosere fram reaksjoner hos ham som stiller ham i dårlig lys, og bidrar til at han blir tatt ut i tvekamp foran finaleuka. Foto: Alex Iversen/TV 2