Arrangementsoversikten «Det skjer» avvikles onsdag og blir erstattet av «TRD events», en kombinert kulturkalender for Adresseavisen og trd.by.

En bedre kulturkalender

Prosjektleder for «TRD events», Atle Bersvendsen, sier at tanken bak sammenslåingen er å skape en bedre kulturkalender for Trondheim.

- Vi spurte brukerne av trd.by hva de hadde behov for av tjenester på nett, da ble en kulturkalender etterspurt. Vi ønsker derfor å lage en best mulig oversikt over alle kulturarrangementene i trondheimsområdet, sier han.

Bersvendsen håper at den nye løsningen kan bidra til at flere deltar på kulturarrangementer i Trondheim.

- Vi ønsker å stimulere mer aktivitet i Trondheim og Midtbyen, og tror «TRD events» kan bidra med det. Tjenesten har allerede vært i bruk i mange år, og har en stor brukerskare. Samtidig kan den få ekstra fart gjennom Adresseavisen, sier prosjektlederen.

Kan importere fra Facebook

- Vi ønsker å være aktive på sosiale medier, og utvalgte arrangementer vil bli postet på facebooksiden til «TRD events» i tillegg til papiravisen, der «Det skjer» sto tidligere, sier Bersvendsen.

Videre forteller han at tjenesten vil forbli gratis og at overgangen for arrangører og lesere vil bli lite merkbar. Kalenderløsningen skal utvikles i dialog med arrangørene og ulike kulturinstutisjoner.

- Nå kan man importere arrangementer direkte fra Facebook til «TRD events» sin hjemmeside, men man må registrere seg som bruker på før man kan lage et arrangement.

Her er lenke til «TRD Events»: https://trdevents.no/