- Jeg så den komme, sa han da valget var klart.

Eunike ser Halvor Sveen som sin største konkurrent og hadde følgende kommentar til ham; - Du er arbeidssom og sterk, og jeg håper du ikke kommer tilbake. Du er for sterk.

Bestevennen kan ryke

I løpet av ti uker har Eunike Hoksrød (39) fått et varmt og nært vennskap med Kristian Krubel Djupnes og trønderen Camilla Cox Barfot. Trioen har holdt sammen i tykt og tynt, og foran finaleuka er alle tre fortsatt med i programmet. Men nå spøker det for Kristian. Det står mellom ham og Halvor når det blir tvekamp for guttene søndag.

- Nå må du vinne. Du må velge noe han er svak i, sa storbonde Eunike til Kristian under en peptalk i båthuset etter valget.

Hun vil gjerne bli kvitt Halvor, og anser ham som sin største konkurrent i en finale. Det gjorde hun også klart under valget.

- Jeg har lagt bort hjertet i dette valget, og tenker kun på meg selv.

Spent stemning

Både Amalie Snøløs og Halvor Sveen var sikre på å bli valgt, og motivasjonen for ukesoppdraget varierte inn mot valget. Men revyen som er en del av ukesoppdraget denne uka, ble en suksess og kommer neppe til å avgjøre om det blir godkjent eller ikke.

Det som gjenstår å se, er hvordan guttene lader opp til tvekampen. Halvor har uttalt at han skal ta det med ro, forberede seg og sørge for å ha nok energi.

- Gir meg ikke

Kristian er ikke den redde typen, han tar det som det kommer. Men kan han hamle opp med en konkurrent som sier dette;

- Det kommer til å bli en vanvittig kamp, men jeg gir meg ikke før jeg ser tarmene mine i et trau!

Halvor har vist et hissig temperament, og også avslørt at han kan være sta og litt paranoid. Det toppet seg da han fant tiss i senga si i søndagens episode. Halvor ble rasende og var overbevist om at tisset stammet fra et menneske og ikke fra kattene.

Klippet bort raseri

Ifølge VG ble rendølen så sint at TV2 valgte å klippe bort det verste av raseriutbruddet hans.

Deltakerne har denne uka fått i oppdrag å ta opp alle grønnsaker, vaske og klargjøre alle husene på gården foran vinteren, og skal også gjøre ferdig grøfta som allerede er påbegynt.

Først på søndag får vi svar på om motivasjonen holder, og om Eunike får finalekniven for godkjent ukesoppdrag.

Og framfor alt, da blir det klart om det er Halvor Sveen eller Kristian Krublel Djupnes som går seirende ut av tvekampen og tar den siste finaleplassen.

Fikk du med deg hvordan Farmen- deltakerne reagerte da Amalie ble storbonde?

eller hva Camilla syntes om de andres engasjement og omsorg for dyra på gården?

- Jeg så den komme, sa Halvor Sveen da han ble valgt til førstekjempe onsdag kveld. Men samtidig sier han; - Jeg gir meg ikke før jeg ser min tarmer i et trau. Foto: Alex Iversen/TV 2
Amalie Snøløs var sikker på å bli valgt til førstekjempe, men Eunike Høksrød så Halvor Sveen som en sterkere konkurrent. Foto: Alex Iversen/TV 2
Trønderen Camilla Cox Barfot unngikk å bli valgt til førstekjempe, og er den eneste deltakeren som går til finaleuka uten å ha vært i tvekamp. Foto: Alex Iversen/TV 2
Camilla og lillebror: - Han er en «brother from another mother», sier Camilla Cox Barfot om Kristian Krubel Djupnes. De to fant tonen fra første stund på Farmen. Søndag ryker finalen for Kristian dersom han taper mot Halvor Sveen. Foto: Alex Iversen/TV2