Det trondheimsbaserte selskapet Film in Norway signerte torsdag en service-produksjonsavtale med det kinesiske filmselskapet Shandong Dejia Culture and Media. Store deler av opptakene til filmen gjøres i Norge, og det kinesiske filmteamet var denne uken i Trondheim for å sjekke mulighetene for filminnspilling her. Prosjektet har fått 3,5 million kroner i insentivstøtte fra Norsk filminstitutt.

Les mer om internasjonale filmprosjekter i Trondheim: Oscar-produsent i full sving på Bakklandet

Kjærlighetsfilm i universitetsmiljø

- Vi skal lage en kjærlighetsfilm mellom en kinesisk student og en norsk student. Og vi snakker om en vakker, ung norsk kvinne og en kjekk, kinesisk, ung mann. Begge studerer medisin og vanker i et universitetsmiljø, forteller Sun Yexiao, manusforfatteren for filmprosjektet.

Det trondheimsbaserte selskapet Film in Norway signerte onsdag en service-produksjonsavtale med det kinesiske filmselskapet Shandong Dejia Culture and Media. Det skjedde i Rådhuset i Trondheim med varaordfører Ola Lund Renolen som vitne.

Han har skrevet et filmmanus som tar for seg de kulturelle forskjellene mellom Norge og Kina, og som samtidig forsøker å minimalisere kløften mellom de to.

Les også: Filmrekvisita på loppemarked

Produksjonsteam fra begge land

- Det er jo to veldig forskjellige land geografisk, kulturelt og historisk, men menneskene har jo likevel mye til felles. Derfor handler denne filmen om å forstå hverandre, lære hverandre bedre å kjenne, og på den måten bygge bru mellom de to landene, sier Yexiao, og understreker betydningen av samarbeidet med Film in Norway for å kunne lage en slik film. Skuespillerne, og de som er med i produksjonsteamet, kommer fra både Kina og Norge.

- Hva ble du spesielt begeistret for i Trondheim?

- Dere har en fantastisk historie, dere har en fin elv, flotte fjellområder, og selvsagt ble vi besnæret av Nidarosdomen. Vi har fått et veldig godt inntrykk av dette området, sier Yexiao.

Vil fortelle en god historie

Filmen som har fått tittelen «Love in Norway» er den tredje filmen Film in Norway produserer for det kinesiske filmselskapet.

- Hensikten er å lage en god film med en god historie som når et stort publikum. De kommer fra Kina med en ferdigfinansiert film og kan dra rundt til hele verden å finne location til denne filmen nå. Men her har Norge vunnet fram med det vi har å by på, forteller Joachim Lyng som er service-produsent og daglig leder for Film in Norway. De tilrettelegger for utenlandske produksjoner som kommer til Norge. Tidligere i år service-produserte selskapet filmen The Bird Catcher.

Selger norske locations

- Vi reiser rundt i verden og selger norske locations spekket med et norsk serviceapparat, sier Lyng.

Det kinesiske filmteamet er godt kjent i hjemlandet og står bak en rekke spillefilmer. De har valgt å samarbeide med Film in Norway, men har ennå ikke helt landet hvor i Norge opptakene vil foregå.

- Er det mye som tyder på at det blir Trondheim?

- Jeg håper jo det, og det er mye som peker i den retningen. De ble veldig begeistret for byen, sier Lyng.

Tåreperse

På spørsmål om filmen får en lykkelig slutt ble det kinesiske filmteamet både hemmelighetsfulle og lattermilde.

- Haha, det kan vi ikke avsløre. Kanskje. Nei, vi har vel ikke helt bestemt oss ennå. Det får bli en overraskelse. Men alle kommer til å sitte der med tårer i øynene, mange tårer, sier Yexiao.

Les også: Karpe Diem starter filmfesten i Trondheim