Ingvar Alstad (32) fra Sparbu var en av de fire bøndene som fikk flest frierbrev i årets sesong av tv-programmet «Jakten på kjærligheten». I seriens siste program valgte Alstad 24 år gamle Trine Merethe Maaø Sverkmo fra Steinkjer.

- Det var Trine jeg ville bli bedre kjent med, og det var henne jeg fikk mest følelser for, fortalte Alstad etterpå.

- Fungerer knallbra

Mandag kveld sendte TV2 et program for å fortelle hvordan det gikk med de fire bøndene og frierne. Alstad og Sverkmo kunne fortelle at de har blitt samboere.

- Trine kom hit på gårdsuke, og flyttet aldri ut, fortalte Alstad i programmet.

Han er storfornøyd med utbyttet fra jakten.

- Det fungerer knallbra. Vi har god forståelse for hverandre, og Trine er ei som har fotene godt planta på jorda og er reflektert, så hun passer meg helt perfekt, sier Alstad.

Sverkmo skrev brev til Alstad i håp om fange interessen, og falt fort for han da de møttes.

- Jeg merket ganske tidlig at jeg likte å være i nærheten av Ingvar, at jeg likte han veldig godt og trivdes sammen med han, sier hun.

Venter med barn

Alstad blir i programmet minnet på at han tidligere i serien har snakket om barn, og spurt om familieplanleggingen er i gang.

- Vi trener, vi. Det blir sikkert, en gang. Vi har ikke bestemt oss. Nå har vi bodd sammen en stund. Det er jo ikke så lenge siden Trine satt og skrev brev til meg første gangen. Nå bor vi sammen og så skal vi ta det litt etter hvert. Vi skal være 110% sikre på at det er vi som skal leve sammen resten av livet, før vi får noen barn. Vi skal bruke tiden godt sammen og nå har vi begynt så vidt på det, og så får vi se, sier Alstad.

Flere kjærester

For flere av de andre parene i serien ble det også treff i jakten. Bonden Beatrice Fjell har blitt samboer med frieren Fredrik Fjeld. Erik Grytnes og frieren Maria Bjørndal har også blitt kjærester, og fortalte i mandagens sending at skal flytte sammen. Rolf Gjølstad (63) er dermed den eneste av årets bønder som ikke endte opp med kjæreste etter programserien.