Sigrid Bonde Tusvik er en av Norges aller morsomste og beste komikere. Hun er velkjent for humor, flørting og fødsel i fjernsynet, samt den skamløst selvutleverende podkasten «Tusvik og Tønne».

Landets nettroll er ikke like begeistret. Det er kanskje ikke så rart. Bonde Tusvik er intelligent, rappkjefta, poengtert, provoserende og, ja, skamløs, alt som kan få irriterte, mannlige menn til å kaste opp i binære tall i nettfora. Triumferende feirer hun at mannen ligger nede for telling. Det er kanskje ikke så rart at noen føler seg truet.

Det gjorde derimot ikke de fire hundre som fylte Byscenen lørdag kveld. Med jubel og applaus ble Bonde Tusvik mottatt som humordronningen hun burde vært utropt til for lenge siden.

Dette var phungfolkets aften. Catchfrases og temaer fra den populære podkasten – som rimming, tang og taretiss, pung, JBB, Gullkuken, «Eg beklagar å måtte seie det», reservasjonsrett og voldtekt - ble møtt med gledesrop. Stikkordene er nok til å få trollene til å igjen klikke på tastaturet. Til dere: Se henne live, så vil dere føle en snodig blanding av eufori og engstelse. Og dere vil forstå konteksten.

Etter en drøy halvtime takket hun for seg. Publikum hylte henrykt etter mer.

Bonde Tusvik var for øvrig ikke eneste komiker lørdag kveld. Førstemann ut var Grim Moberg, en sjarmerende vossing med uttrykk og karaktertrekk som en psykopatisk Caprinofigur. Viril, inntakende, uforutsigbar, innbitt. Han kunne gjerne bydd på mer av det absurde og den grimme galskapen han har i seg.

Komedie er tragedie pluss tid. Andremann Erlend Osnes har du trolig hørt om uten være klar over det. Han var programleder for lokalradioprogrammet der det i et mislykket forsøk på satire ble uttrykt at Sandra Borch burde skytes. Osnes visste ikke da at Borch er kortvokst.

Settet hans bestod av tre historier, alle med et tragisk utgangspunkt. Den varme teksten hans om dverger var en av kveldens morsomste. Få ting slår lyden av et publikum som ler med påfølgende usikkerhet.

Et feststemt publikum med tomme glass og fulle blærer, slet litt med konsentrasjonen like før pause. Litt bedre dramaturgi, og de er fanget.

Kvelden ble mesterlig ledet av Lars Berrum, som fikk bøttevis med nye tilhengere. Teksten hans om vaginaprolaps fikk kveldens største latterbrøl. Hans hyllest til bursdagsbarnet Karin Langli (80 år) var hjertevarm og herlig.

19. august er Stand Up Nidaros tilbake. Det er bare å begynne å glede seg. Det er gode tider for folk som liker å le i Trondheim Comedy City!

Bursdagsbarnet Karin Langli (80) ble hyllet med bursdagssang fra konferansier Lars Berrum og en fullsatt sal. Foto: Mari Vold
Grim Moberg. Viril, inntakende, uforutsigbar, innbitt og veldig morsom. Foto: Mari Vold
Stand Up Bodøs Erlend Osnes hadde en av kveldens beste tekster, skriver vår anmelder. Foto: Mari Vold