31 år gamle Mads Bones debuterte på Trøndelag Teater i 2000. Siden den gang har han fått fremragende tilbakemeldinger på skuespillet i flere oppsetninger. I 2012 fikk han bryne seg på «Hair», «Prinsessedrama», «Håkon og Kark» og «Arturo Ui». Nå er han aktuell i «Jul i Prøysenland»

Her sender du inn forslag hvis du leser saken på mobilen din

- Veldig gøy

Det er ingen tvil om at den allsidige skuespilleren er blitt lagt merke til, og våre lesere har også foreslått Mads til Årets trønder 2012.

- Det var veldig gøy og ikke minst overraskende. Det er stas å bli tenkt på i denne sammenhengen, sier han.

Mads synes 2012 har vært et år med store variasjoner.

- Fra vikingekonge i Korsvika til fire år gamle Jo som går rundt i en oransje one piece, sier han lattermildt.

Har Bør-sanger i hodet

Den kanskje største opplevelsen kom ikke på en teaterscene, men på en konsertarena i Borggården under Olavsfestdagene.

- Hair-ensemblet var samlet i Borggården, og det var meldt hundreårsregn. Akkurat idet vi begynner på «Let the sunshine in» så stopper det å regne. Det var et høydepunkt, sier han.

- Hvilke planer har du for 2013?

- Jeg går rundt med sountracket til «Bør Børson» i hodet, og leser også romanen til Falkberget, sier han.

Det var under feiringen av 75-årsjubileet til Trøndelag Teater at Bones ble presentert som den folkekjære karakteren Bør Børson jr. Premieren er 15. mars neste år.

Mange skuespillere i forslagsboksen

Mads Bones er ikke den eneste som har skuespillerbakgrunn blant forslagene som har kommet inn til Årets trønder. Sceneinstruktør Marit Moum Aune, skuespiller Ingrid Bolsø Berdal, John Brungodt fra «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Nattskiftet», impro-kongen Frode Eggen, Arnfinn Strømmevold fra «Elden», skuespiller og regissør Liv Ullmann.

Du har fortsatt mulighet til å foreslå din favoritt til Årets trønder 2012. Fristen går ut 18. november. En jury vil velge ut fem finalister og like etter nyttår vil Årets trønder 2012 bli presentert på nyttårskonserten til Adresseavisen.

Fjorårets fem finalister:

KANDIDAT 1: MARIT BJØRGEN

KANDIDAT 2: KJØR FOR LIVET-GRÜNDERNE

KANDIDAT 3: ARNE OKKENHAUG

KANDIDAT 4: HJERNEFORSKERNE MOSER

KANDIDAT 5: ÅGE ALEKSANDERSEN

Mads Bones har spilt Claude i «Hair» og spiller for tiden i «Jul i Prøysenland».
Bård Flikke, Berit Kjeldstad, Ola By Rise, Merethe Storødegård, Merete Verstad og Stian Wallum har sagt ja til å være årets fagjury.