Over 200 personer er til nå blitt foreslått som Årets trønder 2012. Fortsatt kan du sende inn ditt forslag i skjemaet.

Forslagskassen stenger søndag 18. november. En jury vil da sette seg ned med bunken av navn og deretter plukke ut fem kandidater som publikum kan stemme på.

Her sender du inn forslag hvis du leser saken på mobilen din

- Fordi han fortjener det

Folk vi snakket med på gata i Trondheim hadde ulike favoritter. En mener Betty Johnsen bør bli Årets trønder 2012 fordi hun er et forbilde for mange. Andre håper på Steffen Iversen fordi han er en god fotballspiller.

En foreslår Håkon Bleken rett og slett fordi han fortjener det. En annen stemmer for Erlend Johannesen i Streetlight, fordi han med små midler har bedret situasjonen for veldig mange filippinere.

Noen  håper RBK-spiller Borek Dockal blir Årets trønder fordi han er så kjekk og flink, mens enkelte synes Prepple Houmb i DumDum Boys fortjener heder og ære fordi han er så kul og flink til å synge.

Samarbeider om hederspris

Adresseavisen og NRK Trøndelag har for tredje året på rad gått sammen om å dele ut hedersprisen Årets trønder.– Vi ønsker at det skal være en viktig og betydningsfull kåring, derfor har vi slått sammen krefter, sier sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen.

I fjor ble Arne Okkenhaug Årets trønder. Okkenhaug mistet sønnen Emil på Utøya. Han skrev flere leserinnlegg som satte ord på det mange følte i etterkant av terrorangrepet.

Bård Flikke, Berit Kjeldstad, Ola By Rise, Merethe Storødegård, Merete Verstad og Stian Wallum har sagt ja til å være årets fagjury.