Kulturpersonligheten Arnulf Haga. Skidronningen Marit Bjørgen. Laksegründer Gustav Witzøe. Streetlight-leder Erlend Johannesen.  RBK-sjef Tove Moe Dyrhaug.

Det er disse fem trønderne det står i mellom.

Enorm oppslutning

10. januar skal en av dem ta i mot prisen som Årets trønder 2013.

I 2012 kom det inn nesten 9000 stemmer da Atmel-sjefene Alf-Egil Bogen og Vegard Wollan ble Årets trønder. De ble kåret til vinnere i sterk konkurranse med skihopper Anders Bardal, de seks «trønderske håndballjentene», rapper Trond Wiger og Ørland hovedflystasjon ved Tom Guttormsen.

I morges, 3. juledag, hadde 18 602 stemmer kommet inn på årets kandidater. Konkurransen er knallhard.

- Det er en fantastisk respons som viser at Årets trønderer blitt en viktig institusjon som engasjerer. Stemmegivningen forteller ogsåom gode kandidater mange vil gi sin stemme til, sier sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen.

- Det er stas

Regionredaktør Sigrid Gjellan i NRK Trøndelag er også strålende fornøyd med den voldsomme oppslutningen som allerede har vist seg rundt Årets trønder.

- Det er veldig gledelig. Stemmeantallet viser at folk engasjerer og setter pris på å delta i kåringen. Det er stas. Det er også meningen at publikum skal være med å bestemme hvem som er Årets trønder, sier Gjellan.

Stem på din favoritt

Du har fortsatt muligheten til å stemme frem den du mener fortjener hederstittelen for sin innsats i 2013. Søndag 5. januar ved midnatt avsluttes avstemmingen.

10. januar offentliggjøres Årets trønder. Prisen deles ut på kvelden under Adresseavisens nyttårskonsert i Olavshallen.

Kåringen av Årets trønder er et samarbeid mellom mediehusene NRK Trøndelag og Adresseavisen.