- Jeg vil gjerne fortelle hvordan det er å gå på Bakklandet, og det å møte og se folk, at sånn er det, forteller Pedersen som byr på konsert med musikere fra Sambandet lørdag kveld.

Både nye og gamle låter blir å høre fra musikeren som nå har sluppet singelen «Bybrua» med tilhørende video.

Smeltedigel av folk

- Vandrer du på Bakklandet en tidlig mandag morgen, så møter du alt mulig folk. Og det er viktig å se folk, ikke bare gå forbi. Folk drikker seg fulle, folk tigger og folk står der med «Vakttårnet». Du kan møte på alt fra at noen krangler til at barn spiller fotball og at folk koser seg her. Der er alt mulig, sier Pedersen som har hatt sine ungdomsår på Bakklandet. Han står også bak «rockeskolen» for barn mellom seks og ti år, en aktivitet som har blitt en tradisjon under «Bakklandsdagene».

- De lærer ikke å spille, men vi lærer dem det grunnleggende ved å være stjerne. De skal fremføre en låt på scenen og får komme backstage, og de sminker seg litt som «Kizz».

Fjerde år på rad

Det er fjerde gang «Bakklandsdagene» blir arrangert i regi av den idealistiske foreningen med samme navn og kan skilte med i alt ti konserter i løpet av festivalen.

- Det artigste med Bakklandsdagene er folkelivet, det pleier å bli 17. mai-stemning her, sier styreleder for Bakklandsdagene, Trude Sandnes. Hun regner med at det kommer flere tusen innom også i år.

- Vi gleder oss veldig til konserten med Jonas Fjeld lørdag kveld. I fjor hadde vi Finn Kalvik, og vi ønsker oss Henning Kvitnes, men vi skal ikke ha så voldsomt store band her, sier Pedersen.

- Vi har bare valgt å forsterke det som er bra, vi har ikke noe ønske om å utvide og bli større. Bakklandet er ganske lite, så det begrenser seg selv, sier Sandnes.

Hasardiøst stunt

Og i tillegg til konserter, auksjon, Bakklandet-vandring og rockeskole blir det på lørdag formiddag et show med stuntmannen Christian Wedøy, alias «Lord Christian», og kjent fra «Norske Talenter» på TV2. Med lenker og håndjern skal han hoppe i Nidelven fra Gamle Bybro og komme seg løs ved hjelp av en nøkkel han har lagt på bunnen av elven.

Hele stuntet, som starter kl. 11.00, sendes direkte på adressa.no.

Bakklandsdagene: Trude Sandnes og Børge Pedersen ser frem til å få 17.mai stemning på Bakklandet i forbindelse med «Bakklandsdagene» som åpner i dag. Foto: mari vold