- Vi er vinylfantaster hele gjengen. Det er herlig at vinylen er på god veg tilbake, det passer oss utrolig godt, sier Øyvind Holm, som sammen med Hogne Galåen står bak låtene på platen.

I tillegg til Holm og Galåen består Sugarfoot av en solid gjeng med musikere, Bent Sæther (Motorpsycho), Roar Øien (Too Far Gone), Even Granås (Moving Oos) og Thomas Henriksen (Dipsomaniacs).

Blir stadig overrasket

Platen «Big Sky Country» inneholder hele 16 musikkspor. Bandet spilte inn plata live i løpet av en helg, tre dager med intensiv jobbing.

- Bandet består av musikalske folk med sterke meninger. Arrangementbiten av plata er et bandsammarbeid, forklarer Holm.

Resultatet blir ikke alltid slik Holm og Galåen i utgangspunktet hadde sett for seg hver og enkelt lår. Skal vi tro Holm, kan mye skje når bandmedlemmene samles i studio.

- Jeg har skrevet i mange år, og jeg synes det fortsatt er spennende å gå i studio. Låter kan ta en helt annen retning enn det jeg hadde sett for meg.

Urfremføring under Pstereo

En av låtene Holm synes er artigst å spille er Dolphins Hotel på som varer i sju og et halvt minutt.

- Låten var i utgangspunktet en akustisk countrylåt på tre og et halvt minutt. Etter innspillingen i studio sto vi igjen med en nesten åtte minutter lang låt som består av mange ulike deler, og tydelig Niel Young-inspirert, sier Holm.

Under Pstereo Piknik fremførte bandet låten «Ego in a bag» fra plata for første gang live med fullt band, inkludert Ida Jenshus på vokal.