Det ble bekreftet da forlaget presenterte sin høstliste onsdag morgen.

Jens Breivik sendte i 2012 et manus til en rekke norske forlag, uten at noen ønsket å gi ut dette i bokform.

–Vi fikk også dette manuset, og det var ikke aktuelt å gi ut dette, men vi tenkte samtidig at det var interessant å få frem Jens Breiviks side av saken. Mange har ment noe om ham og hans rolle. Det er viktig å få frem også hans side, sier forlegger Arve Juritzen.

Boka er skrevet i samarbeid med en journalist forlaget ikke ønsker å navngi. De ønsker å gi ham arbeidsro frem til boka er endelig ferdig om noen uker.

«Jeg føler skyld, jeg føler ansvar. Hva om jeg hadde vært en bedre far, ville Anders vært en annen?» skriver Jens Breivik blant annet i boka.

–Det er en selvkritisk og ærlig bok. Jens Breivik leverer ikke et rent forsvarsskrift, sier Arve Juritzen, som mener boka vil gi et vesentlig bidrag til forståelsen av massedrapsmannen Anders Behring Breivik.

Jens Breivik bor i Frankrike, og var ikke til stede da nyheten ble presentert onsdag. Han har vært lite i Norge de siste årene. Arve Juritzen bekrefter at det har vært kontakt mellom far og sønn, men det er ennå uklart i hvilken grad dette møtet vil bli en del av bokmanuset. _ Det er ikke aktuelt at Anders Behring Breivik får lese manuset før boka utgis, sier Arve Juritzen.

I en pressemelding skriver forlaget at de har nøye vurdert om det er riktig å utgi denne boken ut i fra hensynet til de som ble skadd 22. juli og til, deres familie og ikke minst etterlatte etter de som ble drept.

Forlaget mener mange berørte og etterlatte ønsker og ser nytten av at nye opplysninger kommer frem og at terroren Norge opplevde 22. juli 2011 må belyses fra flest mulig sider.

Juritzen mener også det er forlag og medias ansvar å sørge for at flest mulige opplysninger blir bevart for fremtidige forskere.

«Jens Breivik har fått hard medfart av media, forfattere, ekskoner og sin sønn. Han har blitt hengt ut som en udugelig far og som et dårlig menneske. Hans egen historie er derfor en viktig korreks og supplement, ikke minst fordi han er selvkritisk og reflektert over sin egen rolle som far,» skriver forlaget. De sier også de har arbeidet svært grundig med etikk, moral og jus når de har redigert «Min skyld?».

Anders Behring Breiviks far, Jens Breivik, utgir bok om sitt forhold til sønnen. «Min skyld» er tittelen. Foto: Junge, Heiko, NTB scanpix