Taperne Ryan (Jake Johnson) og Justin (Damon Wayans Jr.) sliter med dårlig selvtillit for å ikke ha blitt noe før fylte 30. Løsningen viser seg å bli å leke politi, som resulterer i både beundring og bråk på falske premisser.

Det kunne i utgangspunktet blitt en helt ok komedie. Men «Let's Be Cops» sliter, i likhet med hovedpersonene, også med dårlig selvtillit og manglende progresjon.

Den manglende selvtilliten gir seg utslag i den verste typen humor: den overforklarende. Enhver spøk skal gjentas og understrekes med varselskilt og sirener til den ligger død på bakken. Den manglende progresjonen handler om en film hvor det virker som om alt arbeid stoppet opp ett at grunnideen var på plass. Det finnes ingen velutviklede avstikkere i historien og dialogen er bare fyllsetninger der halvparten ender på haltende «man», «dude» og «shit». Resultatet av de to manglene er en komedie uten komikk. Det burde finnes lover som forbyr sånt.

Samspillet mellom Jake Johnson og Damon Wayans Jr. begrenser seg til å etterape den verste delen av Martin Lawrence og Will Smiths repertoar i «Bad Boys»-filmene. Johnson gir gass mens Wayans Jr. roper «nei, nei, nei» og «dette er ikke morsomt!». Det siste kan jeg si meg enig i.

Komiker Rob Riggles birolle er et bittelite lyspunkt, men klarer ikke forandre det faktum at politivold bare er marginalt mer frastøtende enn denne politikomedien.

Den manglende selvtilliten gir seg utslag i den verste typen humor: den overforklarende, mener vår anmelder.