Vi har skrevet dette før og vi skriver det gjerne en gang til: HBO Nordic byr på den dårligste tekniske løsningen av alle strømmetjenester, men når det kommer til utvalg at kvalitetsserier så finnes det ingen over og ingen ved siden.

Denne høsten byr på en rekke godbiter på HBO Nordic i tillegg til nye sesonger av allerede etablerte seriere.  Men alt dette kommer ikke uten en liten bismak. De to sesongene av serien «Vikings» forsvinner den 27. august på grunn av at lisensperioden til HBO Nordic da går ut. Disse to sesongen kommer riktignok tilbake igjen, men ikke før premieren på sesong 3 er klar til neste år.

Her er nyhetene som det er verdt å se på HBO Nordic denne høsten:

Dominion - Sesong 1 ( tilgjengelig nå)

Denne serien som tar for seg kampen mellom engler og mennesker kommer opprinnelig fra den amerikanske betal-kanalen Syfy. Serien tar utgangspunkt i filmen «Legion» fra 2010 og skildrer en fiktiv framtid der Gud har forsvunnet fra himmelen og erkeengelen Gabriel erkærer krig mot menneskene. Erkeengelen Michael stiller seg på menneskehetens side og en blodig krig bryter ut. En frelser for menneskeheten er spådd å komme for å redde restene av jorden og i den forskansede byen Vega ( tidligere Las Vegas) gjør innbyggerne seg klare for det siste slaget.

«Dominion» er på 8 episoder. Forhandlingene om en eventuell sesong 2 pågår nå.

Boardwalk Empire - Sesong 5 ( starter 8. september)

Sesong 5 av Martin Scorseses gangster-epos fra Atlantic City i perioden 1920 - 1933 (også kjent som forbudstiden) går mot slutten. Sesong 5 vil bli den siste sesongen i denne prisbelønt serien som har Steve Buscemi i hovedrollen som Nucky Thompson.

Jonah from Tonga  - Sesong 1 ( tilgjengelig nå)

Fire episoder er alt som utgjør denne australske serien med komiker Chris Lilley i hovedrollen. Denne mockumentaren følger en rebelsk 14-år gammel gutt som blir sendt tilbake til sitt hjemsted Tonga for å bo sammen med sin onkel og hans familie i et forsøk på «å ta seg sammen». Serien har fått mye pepper for sitt innhold som har blitt kalt både rasistisk og usmakelig.

The Knick  - Sesong 1 (  pågår nå)

Denne serien er en av de mest påkostede og prestisjetunge på amerikansk TV akkurat nå. Regissør Steven Soderbergh ( «Oceans's Eleven», «Traffic») står bak denne historien om The Knickerbocker Hospital ( kalt «The Knick») tidlig på 1900-tallet. Clive Owen spiller hovedrollen som den kokain -og opium -avhengige kirurgen Dr. John Tackery ( delvis basert på en virkelig lege) som sto bak en rekke revolusjonerende medisinske prosedyrer. Blodig og mørk, men likevel usedvanlig underholdende.

7 Deadly Sin  - Sesong 1 ( pågår nå)

Dokumentarserie fra Morgan Spurlock ( «Super-size me») som tar for seg hvordan bibelens syv dødsynder oppleves fra et moderne perspektiv. I hver episode så møter vi mennesker som lever disse syndene til fulle.

The Leftovers - Sesong 1 ( pågår nå)

Denne sci-fi serien fra Peter Berg ( «Hancock», «Battleship») tar for seg hva som skjer når 2% av jordens befolkning sporløst forsvinner. Sammenligninger med «Lost» har blitt gjort, men «The Leftovers» er langt dystrere og mørkere enn gjengen på den tropiske øye noensinne var. Sesongfinale 8. september. Serien har blitt fornyet for nok en sesong.

True Blood - Sesong 7 ( pågår nå)

Sesong 7 blir den siste i denne maraton-serien om vampyrer og lidenskap. Sookie vurderer framtiden sin med og uten Bill. Eric og Pam begynner på et nytt foretak, mens Sarah må takle konsekvensene av handlingene sine. Sam omfavner sitt nye liv; Andy får en uventet arv.

Ray Donovan - Sesong 2 ( pågår nå)

Liev Schreibers ubarmhjertige leiemorder Ray Donovan ble en overraskende suksess for TV-kanalen Showtime. Sesong 2 er i full gang på HBO Nordic og forhandlinger om sesong 3 er i gang. Likte du «Sopranos» og «The Wire» så er «Ray Donovan» serien for deg. Glimrende spill av veteranen Jon Voight som Ray Donovans gangster-pappa.

The Honorable Woman - Sesong 1 ( pågår nå)

Britisk spion-thriller i åtte deler med Maggie Gyllanhaal i hovedrollen. Føles mer som en lang påskekrim enn en HBO-serie, men serien er kvalitetssikret i absolutt alle ledd. Uvisst om det vil bli laget en ny sesong.

The Affair - Sesong 1 ( kommer)

En dramaserie som tar for seg de psykologiske effektene når en gift serveringdame inngår et forhold med en universitetslærer.  Med Danny Fischer, Leya Catlett og Alfredo Diaz.

Borgia - Sesong 1 ( kommer)

Ikke «Borgias» med Jeremy Irons, men derimot «Borgia» med John Doman, Mark Ryder og Isolda Dychauk.