«Lemen» var navnet på en obskur rockegruppe i Bergen på 90-tallet. Det er adskillig større interesse rundt dem når de nå drar på miniturné til landets fire største byer høsten 2014.

Frontfigur i lemen er Tore Renberg, trommeslager er Karl Ove Knausgård, samt Yngve Knausgård, Knut Olav Homlung og Hans K. Mjelva. De spilte visstnok så mye som to konserter sammen i 1995, før de dro hver til sitt – til journalistikk, typografi, forleggervirksomhet, forfatterskap med mere.

Nå er de altså tilbake. Tore Renberg har jobbet med musikk og gitt ut flere album, selv om det ganske fort kom i skyggen for en fremgangsrik forfattergjerning. Karl Ove Knausgård har ikke holdt trommespillet like aktivt ved like. Men bandøvingene i sommer skal ha gått riktig bra.

De fire opptredenene i Bergen., Stavanger, Trondheim og Oslo skal imidlertid ikke være rene Lemen-konserter.

Tore Renberg skal bruke kveldene til å presentere sin nye roman «Angrep fra alle kanter», oppfølgeren til fjorårets kritikerroste «Vi ses i morgen»., I tillegg til å selv lese fra boken og snakket om den, blir han intervjuet på scenen av landets fremsett litterære stjerne Karl Ove Knausgård, som også selv skal lese fra sine egne bøker.

Så skal Renberg og Knausgård prate på scenen sammen med artisten Frank Tønnes, Tønes, «om minner, om hvem de en gang var og hvem de ønsket å bli», før Tønes entrer scenen for et spesialkomponert musikalsk sett, der «Indianera» – låten Tønes laget spesielt til boka «Angrep fra alle kanter» – helt sikkert er sentral. Rockebandet Lemen avslutter kvelden.