Aleksandersen fulgte Dagsrevyens direktesending fra demonstrasjonen mot Profetens Ummah og terrorbevegelsen IS i Oslo mandag kveld. 19 år gamle Faten Mahdi Al-Hussaini holdt en appell hvor hun var krystallklar på at hun ikke finner seg i uttalelsene til islamisten og talsmannen for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain. Se hele appellen på aftenposten.no.

- Oppriktig og modig

«I det jeg skriver dette ser jeg reportasjen på NRK fra demonstrasjonen i Oslo mot terrorbevegelsen IS. Jeg ser den 19 år unge muslimske kvinnen Faten Mahdi Al-Hussaini komme med en appell mot drap, voldtekt og ekstremister i Norge/Verden så brennende oppriktig og modig at jeg røres dypt. Jeg er så enig med deg Faten Mahdi Al-Hussaini! Dette landet er vel verd å ta vare på, passe på.. Og prise..» skriver Aleksandersen i en statusoppdatering til sine 98 000 Facebook-følgere.

- Sorg og uendelig smerte

Aleksandersen tegner et bilde av et «Norge som stort sett er preget av velstand og harmoni», men legger til: «Som reisefølge har vi også et trist bakteppe der nyhetene fra andre deler av verden forteller om krig ,terror , mordere og terrorister som dreper gamle, unge, menn, kvinner og barn .. Sorg og uendelig smerte skriker i mot oss fra tv skjerm , avis og nett».

Best siden 2003

I den samme Facebook-oppdateringen forteller den trønderske artistlegenden om en fantastisk sommer på veien, «faktisk den fineste og beste siden vi startet opp Sambandet igjen i 2003». Bandet slapp albumet «Sukker og salt» tidligere i år, og artisten er spesielt glad for måten de nye sangene er møtt på.

I skrivende stund har 764 personer delt statusoppdateringen og 5785 har trykket «Like».

- Halshugging og voldtekt er ikke å følge islam. Det er å følge djevelen, slo 19 år gamle Faten Mahdi Al-Hussaini fast foran Stortinget mandag ifølge Aftenposten. Foto: NTB scanpix
Åge Aleksandersens Facebook-innlegg mandag kveld. Foto: Skjermdump fra Facebook