Namsos kommunestyre er ikke fornøyd med tilstandene i og omkring Rock City.

Nå, snart tre år etter åpningsfesten, er man fortsatt ikke ferdig med å rydde opp.

Det kom tydelig fram under kommunestyremøtet i går kveld da kommunestyret debatterte omkring en interpellasjon fra Tom Verpe (SV), hvor han hadde bedt om ei grundig orientering omkring selskapet, og samtidig ba kommunestyret om å vedta at rådmannen måtte prioritere å sluttføre arbeidet med eierdokumentet.

Ordfører Morten Stene mente at de politiske partiene hadde fått ei grundig orientering i sommer, og advarte i sitt svar mot å vedta noe som kunne gjøre rådmannen inhabil,

– Ei eierskapsmelding er et politisk styringsdokument til styret i selskapet, presiserte ordføreren. Og forslo at utvalget som la fram den første meldinga som ble forkastet, gjenopptok arbeidet.

Flertallet (21 mot 15) støttet Verpes forslag om ei bred orientering i kommunestyret, men valgte å støtte ordføreren i å gi utvalget ikke rådmannen ei ny bestilling.

Mistillit

Flere kommunestyrerepresentanter uttrykte åpenlys mistillit til det sittende styret i Rock City fra talerstolen.

– Jeg var til stede under den såkalte orienteringa som ble gitt fra styret til representanter for de politiske partiene i sommer. Jeg har i ettertid fått dokumentasjon som viser at det som ble lagt fram der ikke stemmer. Det viste seg å være blank løgn og jeg har ikke tillit til styret i Rock City, sa gruppeleder i Namsos Frp, Stein Tore Wolff.

– Skal vi få noe tillit til det som skjer må vi få grundig og nok informasjon og den bør gis i et åpent møte med presse til stede, så vi ikke blir stemplet som useriøse i ettertid, uttrykte Bjørn H. Leirvik (KrF) med henvisning til bråket rundt selskapet som kom til overflata i sommer.

Et enstemmig kommunestyre gikk inn for at formannskapet heretter er generalforsamling i selskapet.