Tidlig i sommer fikk Roar Strand forespørsel om å delta i «Skal vi danse», bare få dager før promoteringsvideo for programmet skulle spilles inn i Ungarn.

– Jeg fikk kort tid til å bestemme meg, men måtte høre med familien først. Med dem i ryggen var det bare å kjøre på. Så langt har det bare vært artig, jeg har lært masse, forteller Strand.

Den tidligere fotballspilleren har lite danseerfaring, bortsett fra selvlært swing i festlig lag. De tre siste ukene har han øvd nesten hver dag med dansepartner Nadya Khamitskaya.

– Det er ikke like intenst som fotballtrening, men det er stadig terping på småting og detaljer. Nadya har fulgt meg opp hele tiden, jeg prøver å høre på henne og da fungerer det bra. Hun er ikke så streng som folk skal ha det til, mener den ferske deltakeren.

Engelsk vals første dans

Første dans i konkurransen er engelsk vals. Strand mener vanskeligste er å få flyt i dansingen, og beholde en stram kroppsholdning samtidig. I tillegg skal armer og ben holdes i korrekte vinkler. Så langt han greier, gjør han som Nadya sier.

– Men når jeg endelig får til noe, er det noe annet som er feil og må rettes på, ler Strand.

Han er glad i å trene, og mener det er et fortrinn som deltaker i en dansekonkurranse.

– Jeg er likevel ingen danser i utgangspunktet, og som gammel fotballspiller er jeg ikke spesielt myk. Noen av dansene kommer nok til å bli utfordrende, tror Strand.

Bor hos lagkameraten

Koordinasjonen han har med seg fra fotballbanen kan komme godt med, om Strand skulle få mulighet til å stokke beina i en quickstep senere i konkurransen. Så lenge han deltar, bor Strand hjemme hos sin gamle lagkamerat Vidar Riseth i Oslo.

– Jeg håper han og familien ikke blir lei av meg, for jeg har lyst til å vinne! Og da må jeg stå på.

Strand har spurt seg selv mange ganger hvorfor han sa ja til å bli med i «Skal vi danse» . Selv om han og familien har fulgt med på tidligere sesonger, tenkte han ikke på seg selv som en mulig deltaker.

– Jeg aner ikke hvorfor akkurat jeg ble spurt, men jeg er ikke redd for en utfordring. Man må ikke være redd for å dumme seg ut litt!

Var nervøs

Hvor gode sjanser han har, vil han ikke spekulere i. Høstens konkurranse er først og fremst en jobb for Roar Strand.

– Men det er ganske spesielt å stå opp om morgenen for å skulle danse.

Under generalprøven var Strand merkbart nervøs, men det handlet ikke om å skulle opptre foran folk.

– Nervøsiteten handler om å skulle prestere der og da, og forventingene til dansinga mi, særlig fra dansepartneren. Det verste som kan skje er å ryke ut tidlig. Uansett slipper jeg nok ikke unna mer dansing på hjemmebane i fremtida!