Det er egentlig med den største selvfølge at gruppene deler scene. Tuva Syvertsen og Erik Sollid fra hardingfeletrioen bidro begge på Bigbangs siste album «The Oslo Bowl» fra 2012, og var med å styrke country og folk-uttrykket bandet har nærmet seg. Det er likevel overraskende rørende å oppleve de stemme sammen i med Bigbang-singelen «Wild Birds».

Mørket omslutter Borggården, stjernene kommer til syne etter en lang lys sommer og musikerne står i røyk og varmt scenelys. Spillelisten er perfekt satt sammen av nytt og gammelt Bigbang-materiale (samt noen slåtter med Syvertsen i spissen), og vi får servert de beste låtene til et av Oslos viktigste band.

Når Syvertsen og Sollid drar buene over strengene, og tonene til «Heaven and Stars Above» ljomer over gården, er det så vakkert som det kan bli. Sammen spiller de ut potensialet i låtene, trekker de akkurat passe langt og har scenepersonligheter som gnistrer i takt med musikken.

- Koser dere dere like mye som vi gjør, spør Greni, før han hopper ut i publikum et sted ut i «Welcome to the Mountain».

Lissie som spilte i Borggården tidligere på kvelden, dukker opp på «The Oslo Bowl», og med hennes vokal og klangen fra felene, får vi virkelig kjenne livepotensialet i låta. Det gnistrer nærmest på scenen, og gleden de uttrykker smitter over på publikum.

Et ekstra minneverdig øyeblikk blir når Syvertsen og Greni spiller en akustisk versjon av «Long Distance Man». Tostemt flettes vokalene deres sammen, og når Sollid følger opp med et feleparti, er det vanskelig å ikke kjenne en klump i halsen.

Ettersom «The Oslo Bowl» kom ut for to år siden, passer det godt at Bigbang spiller eldre materiale. Det er herlig befriende å være på en konsert hvor musikerne spiller eldre materiale, og samtidig viser at de koser seg. Kvelden avsluttes med «Girl in Oslo», etterfulgt av skikkelig jamming og «Like Americans Do», og etter den mektige avslutningen føles det ut som både musikerne og publikum har fått det de begjærer.