Det begynner å bli fart på norske Netflix sitt utvalg. Høsten starter i alle fall riktig så bra med flere ferske filmer.

Når Netflix legger ut nye filmer og TV-serier på den norske delen av tjenesten sin så skjer dette uten særlig mye annonsering på forhånd. Unntakene er de produksjonene som Netflix selv står bak slik som «Hemlock Grove» og «Orange is the new black».

Men til tross for sine mange gode sider mangler fortsatt tjenesten en funksjon som på en enkel måte lar deg finne det nyeste innholdet. Adressa.no gir deg med jevne mellomrom en oppdatering av de siste TV-serien og filmene som legges til på norske Netflix.

Her er bare noen av september-nyhetene på Netflix.

Gravity ( kan streames fra 5. september)

Den kanskje største nyheten er filmen «Gravity» som vant Oscar for beste regi under årets Academy Awards. «Gravity» er en sci-fi thriller om to astronauter som etter en ulykke befinner seg på en ødelagt romstasjon i bane rundt jorden. Regissør Alfonso Cuarón Orozco har allerede en rekke suksessfilmer bak seg ( «Children of Men», «Harry Potter og fangen fra Azkaban»), men «Gravity er utvilsomt den meksikanske regissørens beste film så langt.

«Gravity» har fått en enstemming kritikerkorps til å trille seksere på terningen. Mange har kalt «Gravity» den beste sci-fi filmen siden «2001: En romodyssé». Vi vil vel neppe gå så langt, men at det er en usedvanlig spennende thriller går vi god for.

Les vår anmeldelse av Gravity her.

Taken 2 ( kan streames nå)

Liam Neeson har blitt en av de virkelige store action-skuespilleren på sine eldre dager. Både «Taken», «Unknown» og «Grey» ble store sukesser både på kino og på DVD / Blu-ray. Og den aktuelle fly-thrilleren «Non-stop» er kanskje bedre enn alle disse tre. God er også «Taken 2» som tar opp historien der den første filmen sluttet. Liam Neeson spiller sint og hevnlysten pappa og ektemann bedre enn de fleste og «Taken 2» er kanskje den mest eksplosive av alle filmene hans fra de siste ti år. Anbefales på det varmeste.

Iron Man 3 ( kan streames fra 25. september)

Robert Downey jr. har virkelig gitt liv til superhelten «Iron Man». Og etter den litt skuffende «Iron Man 3» er det flott å se at denne franchisen igjen har fått tilbake den sjarmen og humoren som gjorde den første filmen så serverdig.

Les vår anmeldelse av Iron Man 3 her.

Pusher ( kan streames nå)

Britisk-amerikansk nyinnspilling av den danske suksessen med samme navn. En narko-dealer i London havner i trøbbel etter at han låner penger av distributøren sin. Kanskje ikke like særegen som den danske orginalversjonen, men absolutt verdt å få med seg.

Iceman ( kan streames fra 18. september)

Også kjent under tittelen «The Iceman Cometh». En flunkende ny martial arts action-film fra Hong Kong -regissøren Wing-cheong Law. Fullstendig over-the-top, men likevel utrolig underholdende om du har sansen for filmene til John Woo, Quentin Tarantino og Martin Scorsese.

Rush ( kan streames nå)

En av fjorårets virkelige store filmer. Rush er et tysk-britisk-amerikansk biografisk actiondrama fra 2013. Filmen er regissert av Ron Howard, skrevet av Peter Morgan, og har Chris Hemsworth og Daniel Brühl i hovedrollene som racekjørerne James Hunt og Niki Lauda. Filmen er bygget på virkelige hendelser om de to formel 1-førerne og deres rivalisering om VM-tittelen i 1976. Sykt spennende.

Les vår anmeldelse av Rush her.

Moonrise Kingdom ( kan streames nå)

Wes Andersons mest tilgjengelige film så langt ( mannen bak «Den fantastiske Mikkel Rev» og «Livet under vann med Steve Zissou»).  Handlingen er satt til året 1965. Den upopulære speidergutten Sam  og ensomme Suzy er to venneløse tolv år gamle barn som møtes på sommerleir og som umiddelbart finner tonen. De to blir forelsket i hverandre og bestemmer seg for å rømme sammen og bo i skogen den påfølgende sommeren. Lettere surrealistisk og tidvis bare merkelig - akkurat som Wes Andersons andre filmer.

Les vår anmeldelse av Moonrise Kingdom her.

Andre nyheter i september:

Utdrikkingslaget ( kan streames nå)

Stand Up Guys ( kan streames fra 25. september)

Tiny Furniture ( kan streames nå)

Figaro Pho - Sesong 1 ( kan streames fra 13. september).

Wakfu - Sesong 1- 2 ( kan streames fra 10. september)

Spymate ( kan streames fra 15. september)

Rebellion ( kan streames nå)

Painless ( kan streames nå)

When I Walk - dokumentar ( kan streames fra 15. september)

Milk? - dokumentar ( kan streames nå)

Particle Fever - dokumentar ( kan streames nå)

McConkey - dokumentar ( kan streames nå)