Det ble en spennende konkurranse da Olav Skarsem og Anders Bang Danielsen, begge i Sør-Trøndelag politidistrikt, skulle løpe om kapp på Øya stadion i Trondheim.

- Anders har skrytt av at han er veldig rask på 60 meter i mange år. Uansett hvem det er, så hevder Anders at han ville ha tatt kjeltringen så lenge det hadde vært snakk om 60 meter, sier politibetjent Olav Skarsem til adressa.no.

- Har trua på seg selv

Forrige mandag startet Nattpatruljen sin fjerde sesong, og Trondheim er nok en gang med i det populære programmet på kanalen Max. Dokumentarserien gir et innblikk i en patruljebil med to politibetjenter som går et nattskift. I Trondheim er det innsatsleder Anders Bang Danielsen og politibetjent Olav Skarsem som har kamera på slep på sine nattevakter.

I kveldens episode skal det avgjøres en gang for alle hvem som er den raskeste. Hele vaktlaget ble spurt om de ville løpe, og stemningen for deltakelse var stor.

- Anders utfordret selvsagt hele vaktlaget. Han har jo trua på seg selv så det holder, sier Skarsem, som mente det var en fordel at duellen ble dokumentert av et kamera.

- Da er det ingen muligheter for å skylde på noe, og det kan kanskje bli stille om dette temaet en gang for alle, legger han til.

- Litt moro er lov

Men i løpet av vakta er det stadig flere som faller fra, og til slutt er det bare Anders, Olav og en politistudent som gjenstår.

- Da det kom til stykket var det plutselig mange som hadde ymse unnskyldninger. Jeg tror nervene satte inn, sier Skarsem.

Politibetjenten forteller at han forventer å få noen reaksjoner på at de bruker noen minutter av vakta på å arrangere internt mesterskap i 60 meter på Øya stadion.

- Vi har et alvorlig yrke, og det må være lov å ta seg fem minutter med moro. Dette skaper lagånd i vaktlaget, og det er fint å vise at vi er bare mennesker vi også. Konkurransemennesker viser det seg, sier Skarsem flirende.

Vaktlaget var selvsagt operativt og kunne rykket ut dersom det hadde kommet inn melding om en pågående aksjon.

- Artig opplevelse

Nattpatruljen har ført til mye oppmerksomhet for de to trønderne foran kamera. Det er stadig vekk forespørsler om «selfies» og kommentarer fra folk som er på byen.

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, og folk synes det er interessant å se hvordan vi jobber. Enkelte har fått bedre innsikt i hva arbeidsoppgavene består i, forteller Skarsem.

Han legger ikke skjul på at det har blitt mer oppmerksomhet på byen enn de først hadde trodd da de sa ja til å være med.

- Vi var innstilt på at noen kunne kjenne oss igjen, men med så mange seere har responsen vært over all forventning. Alt i alt har det vært en artig opplevelse. Så lenge folk synes vi gjør en god jobb, kan vi ikke annet å være fornøyd, sier han.

Olav Skarsem forteller at de får mye positiv oppmerksomhet fra publikum. Foto: TVNorge
Anders Bang Danielsen har i mange år skrytt av sine prestasjoner på 60 meter. Foto: TVNorge