- Mange deltar for opplevelsen sin skyld. Jeg ble med for å vinne, sier 25-åringen til adressa.no.

I kveld kan seerne møte den konkurranselystne trondheimsmannen i sesongpremieren av 71 grader nord på TVNorge.

Med Tom Stiansen som programleder skal 12 nye deltakere nok en gang trosse naturkreftene og møte knallharde utfordringer i kampen om å komme først til Nordkapp. Opptakene er allerede gjort, men seerne kan følge kappløpet på skjermen utover høsten.

Tvillingpappaen fra Trondheim er eneste trønder i gjengen.

- Jeg hadde høye forventninger til min innsats før vi begynte, og var livredd for å bli slått ut tidlig. Her forlot jeg kone og barn for å oppfylle en drøm, da kunne jeg ikke gå ut først, sier Tangvik, som ikke har lov til å røpe hvor langt han faktisk kommer.

- Blomstret foran kamera

25-åringen, som jobber som maler til daglig, har en sprek forhistorie. Han har gått idrettslinja og var en utøvende skiløper før han la opp i 2009. Han har alltid vært en friluftsmann og nå driver han sin egen løpeklubb, i tillegg til å løpe etter tvillingene Tiril og Teodor på 2 år.

Nå blir han også realitykjendis på TVNorge på ubestemt tid.

-  Jeg tror de valgte meg fordi jeg er ung, ser lyst på livet og er glad i å være ute. De hadde nok lave forventninger til meg tv-messig, men jeg tror de ble sinnsykt fornøyde. Jeg blomstret foran kamera da jeg kom i konkurransemodus, ler han.

Savnet ungene

Den største utfordringen under innspillingen var å være borte fra familien.

-  Jeg savnet ungene mine hele tiden. Det påvirket meg mer enn jeg hadde trodd, både når det gjelder humør, krefter og konsentrasjon. Det var noen dager jeg ikke fungerte helt optimalt og bare gikk og tenkte på de hjemme, sier han.

Det ble derfor mye barneprat under innspilling, noe han tror seerne kommer til å få med seg. I tillegg til trønderdialekta.

-  Jeg har sett første episode, og frykter at jeg kommer til å bli lei av trønderdialekta mi etter hvert. Men det gikk overraskende bra å se seg selv på tv, ler Tangvik.

Nytt av året i 71 grader nord er at deltakerne deles inn i to lag fra starten av. Lagene holdes adskilt, men vil støte på hverandre underveis og møtes til konkurranser, før de midtveis i serien slås sammen til ett lag.