Kjærlighetssangen «Lights My Life» ble utvalgt blant nærmere 3200 låter, etter å ha ligget i komponistens skuff i ni år.

Robert Daniel Hermann jobber til daglig som musikklærer i Verdal, og sendte inn låtforslaget i siste liten etter å ha sett reklame for låtskriverkonkurransen The Hit på NRK. 34-åringen måtte i tillegg spille inn en akustisk versjon, før beskjeden om innpass i konkurransen kom i mai.

Skoleprosjekt

Hermanns bidrag ble komponert under musikkstudier i London, i samarbeid med medstudent Hugh Neal som står for teksten. Låten ble først skrevet som en r’n’b/pop-låt à la Justin Timberlake.

- Dette var jo i 2005, men nå før konkurransen har låten blitt strippet ned og er mye åpnere for tolkning, sier Hermann.

Låtskriveren er selv bassist, og har blant annet spilt i trondheimsbandet Slim Void. En basslinje i filmmusikken til «Romeo Must Die» var inspirasjonen til kveldens låtbidrag.

Kan gå videre i kveld

Første program i serien sendes i kveld på NRK1, og Hermanns låt kan bli fremført av enten D’Sound eller Atle Pettersen. Om «Light my life» har blitt valgt, kan sangen gå videre i konkurransen. Men da må også publikum gi den flest stemmer først.

- Låten passer godt til både D’Sound og Atle, jeg prøver å ikke ha spesifikke forventninger til konkurransen og tar ting som de kommer, sier verdalingen.

- Om jeg skulle bli Norges nye låtskriverstjerne, vil den viktigste gevinsten være inspirasjon til elevene mine, og meg selv som låtskriver.

Utvalgt av superprodusent

Fokuset på låtskriverne i The Hit er noe verdalingen verdsetter. NRKs nye musikkreality baserer seg på et irsk talentshow med samme navn, sendt første gang i 2013. 42 ukjente låtskrivertalenter får presentere sine låter til kjente artister, som så fremfører og utgir låten de liker best som sin neste singel.

Superprodusent Steve Lillywhite har valgt ut sangene til den norske utgaven av The Hit, og vil uttale seg om alle de deltagende sangene i tillegg til å delta under finalen. Lillywhite har produsert blant andre U2, Rolling Stones, The Killers, 30 Seconds to Mars og Peter Gabriel.

Første episode i programserien The Hit vises kl. 20.05 på NRK1 i kveld.