Det eneste som har vært sikkert er at Åsmund Prytz måtte gå. Etter at det lenge har vært kjent at styret ville kvitte seg med daglig leder, ville det vært umulig for både styret og Prytz selv å fortsette. Til det ville de ubesvarte spørsmålene og den åpenbare mistilliten ligge som en mørk sky over Rock City. Og der er det så absolutt ikke skyfri himmel fra før.

Millionunderskudd, konkurstrusler og hyppige lederskifter. Rock City som fikk penger til å lage et nasjonalt kompetansesenter, men brukte pengene på et museum for trønderrocken. Ennå har de ikke klart å oppfylle sitt mandat. I 2012 ble den tidligere rockemusikeren Åsmund Prytz ansatt for å rydde opp.

Rock City har siden oppstarten spist ledere som drops. I sitt treårige liv har Rock City hatt fire daglig ledere. Og det har ikke vært noen hvem som helst i Namsos-miljøet. Både den profilerte musikeren Terje Tranaas og tidligere stortingsrepresentant Bjørg Tørresdal har prøvd å styre rockeskuta. Til og med rutinerte Svein Karlsen gikk fra jobben som sjefredaktør i Namdalsavisa til Rock City, uten at heller ikke han så ut til å lykkes.

Det har ikke vært lett for omverdenen å forstå hva som egentlig har skjedd mellom styret og daglig leder, og det skyldes ikke mangel på rykter. Styret er åpenbart misfornøyd med at Prytz har gjort for lite for å oppfylle det nasjonale mandat. Situasjonen blir ikke bedre av at Prytz oppfattes som egenrådig og lite lyttende. Dette er en forutsetning for å motta statlig støtte. I motsetning til de rødgrønne så har den borgerlige regjeringen lagt lite prestisje i Rock City. Det skal langt mindre til for at regjeringen kutter den statlige støtten på 6 millioner kroner. Dette kan ha trigget styrets tålmodighet.

Lokalt har mange stor tro på Åsmund Prytz. Flere gir uttrykk for skuffelse og sinne over at han nå må gå. Han har fått mer aktivitet inn i Rock City, selv om det kan innvendes at heller ikke rockekonserter og kurs er en del av mandatet. Men også styreleder Gunnar Sellæg nyter stor tillit. Med bakgrunn fra musikkstrømmetjenesten Wimp har han en sterk posisjon i musikkbransjen. Han har åpenbart også ryggdekning fra Namsos kommune. At to så sterke personer som Åsmund Prytz og Gunnar Sellæg ikke klarer å komme til enighet kan selvfølgelig skyldes personkjemi. Men det blir stadig lettere å tenke at prosjektet Rock City er for vanskelig. Kanskje er det dømt til å mislykkes.

Det blir stadig gjentatt at Prytz har ryddet opp i økonomien. Dette har han klart gjennom å si opp både ansatte og avtaler. Antall årsverk ble eksempelvis redusert fra om lag 10 til 3,5. Det er ikke rare greiene igjen i Rock City nå. De vil nok gå med overskudd, men om de med dette er i stand til å være et nasjonalt kompetansesenter, er tvilsomt. Lite ressurser kombinert med lite tillit nasjonalt, er et dårlig utgangspunkt for å tiltrekke seg kunder.

Rock City har nytt godt av stor oppslutning i hjembyen Namsos. Heller ikke det er hugget i stein. At kommunen overtok regninga for Rock City, nevnes hver gang kommunen må kutte i en eller annen tjeneste. Alt fra dårlige veier til nedlagte ungdomsklubber legges på Rock City. Veien fra suksess til syndebukk kan være kort. Det kan sikkert også Åsmund Prytz si litt av hvert om.

Styret i Rock City skal ha en god plan og en enda bedre daglig leder i bakhånd for at Rock City skal gjenreise tillit.