Bare et drøyt halvår etter comeback-albumet gir Johndoe ut ny plate.

Albumet har fått tittelen «Sosialt liv» og er blitt den mest kompromissløse Johndoe-utgivelsen til dags dato, ifølge presseskrivet.

Tilbake til røttene

Bandet sier utgivelsen er «et oppgjør med alt og alle, inkludert oss selv», men at den kanskje også kan betraktes som «tilbake til røttene»-plate.

- To grep er alt du trenger. Alt annet er prog, uttalte vokalist og låtskriver Jonas Skybakmoen i forbindelse med at bandet spilte på Øya i august.

Alle låtene på det nye albumet er skrevet etter at bandet ga ut «Slugger» i mars, og mellom flere utsolgte konserter i Trondheim og Oslo.

Ukontrollert frihetsrock

Ifølge pressemeldingen er «Sosialt liv» en plate med ukontrollert frihetsrock, med identitet som en en fellesnevner for tekstene.

- Alt handler om å finne seg selv, uansett hvor mye du hater det, sier bandet.

Platen er innspilt i Brygga studio i Trondheim i sommer, parallelt med at bandet har spilt for rundt 25 000 mennesker på festivaler som Vinjerock, Pstereo og Øyafestivalen.

- Dette er ei sånn plate vi har drømt om å lage helt siden rett før sommeren i år, sier bandet.

Har selv produsert

Gruppa har selv produsert albumet, mens Marcus Forsgren (The Lionheart Brothers, Silence the Foe, Bror Forsgren, Jaga Jazzist) står for miksingen.

Johndoe ga ut tre plater - «Ja takk til trøbbel» (2003), «Pyromantikk» (2004) og «Dødvinkel» (2006) - før de tok pause på ubestemt tid. I mars i år var de tilbake med «Slugger».

Adresseavisens anmelder ga «Slugger» terningkast 5 og mente det var «en rockeplate om å leve i, dra fra og komme tilbake til Trondheim».

«Sosialt liv» utgis 31. oktober og vil bli fulgt opp med en rekke konserter.