I 1984 reiste Svart Framtid på interrail med instrumentene på hattehylla og booket spillejobber i farta. Noen år etter bidro band som So Much Hate, Life ... But how to live it? og Israelvis til å utvikle turnéruter i Europa, som fremdeles brukes også av nye norske band.

I sin nyeste utstilling har Rockheim dokumentert denne utviklingen, gjennom dybdeintervjuer med sentrale norske og tyske aktører fra både pionertiden og den første generasjonen etter. Utstillingen ser også på alternative distribusjonsnettverk på siden av den etablerte platebransjen, med utgangspunkt i 80-tallets kassettbevegelse.

I tillegg til en unik plakatsamling av norske band i Europa, viser utstillingen videoopptak og fotografier fra turnélivet på veien. Publikum serveres ymse røverhistorier og myter, og får også muligheten til å utøve tradisjonell, tysk pønkehus-sport fra tiden da selvstyrte ungdomshus sto sterkt, og spilling i band handlet like mye om vennskap, idealisme og tilhørighet som musikk.

På utstillingsåpningen gir CASTRO sin debutkonsert. Besetningen består blant andre av gamle medlemmer fra Life ... But how to live it? og Israelvis.

Network of Friends vises på Rockheim fra 20. september.