Det er det trondheimsbaserte filmproduksjonsselskapet «Klipp og Lim AS» som står bak «Cowboydrøm».

Den syv minutter lange animasjonsfilmen er tidligere vist på kortfilmfestivalen Minimalen i Trondheim, på kortfilmfestivalen i Grimstad, Sarajevo filmfestival, filmfestivalen i Haugesund, Zagreb og Tijuana i Mexico. Teamet bak filmen befinner er nå på vei til Ottawa International Animation Festival, som er én av de fire største animasjonsfestivalene i verden.

Klassiske cowboytrekk

- Dette er en tegnefilm om cowboyen Bill Benson som er populær hos damene og drar fra by til by, rundbanker tøffe typer, og rir ut av byen med de fineste damene. Men så en dag skjer det noe uventet og Bill blir sittende bom fast. Det blir et morsomt brudd med den tradisjonelle cowboyhistorien, forteller Torstein Langeland, som er daglig leder for «Klipp og Lim»

Regissør Lars Hegdal har brukt tre år på å lage filmen. Han sitter nå flyet til Ottawa, men kom med følgende kommentar i en pressemelding før han dro.

- Filmen er en hyllest fra til alle de cowboyfilmene og cowboytegneseriene vi har fordøyet i oppveksten. Det er mye cowboy og action i filmen, men det kan hende de voksne ser noe annet i filmen enn det barna gjør. For filmen handler jo egentlig om en gammel fyr som skryter vel mye av seg selv som ung, sier Hegdal.

Spillefilm neste

Langeland håper filmen etter hvert kan utvikles til å bli en helaftens spillefilm.

- Kortfilmer er et inspirerende og morsomt format å jobbe i. Formen er friere enn den ofte er i lengre format. Likevel leker vi med tanken om å utvikle dette og ser absolutt potensialet for at det kan bli en spillefilm.