Id Softwares «Quake III Arena» lanseres gratis under navnet «Quake Live» på spilletjenesten Steam i kveld.

«Quake III Arena» ble opprinnelig sluppet for Windows PC i 1999 med Mac-versjonen året etter. Spillet var et av de aller første som konsentrerte seg utelukkende om online-spilling. Sammen med konkurrenten «Unreal Tournament» la disse to grunnlaget for den enorme populariteten for det som blant andre «Call of Duty» og «Battlefield» nyter godt av i dag.

Helt gratis - helt sant

«Quake III Arena» regnes som et av de aller beste og best balanserte av alle online skytespill. Spillet ble også gitt ut i en gratis nettleserversjon i 2009, men opplevde en rekke tekniske problemer og misfornøyde spillere. Senere ble «Quake Live» -tjenesten en abonnementsbasert service, men heller ikke denne viste seg levedyktig.

Nå har Id Software sammen med moderfirmaet Bethesda fått til en avtale med Steam ( verdens største spillplattform for PC og Mac) og lanserer «Quake Live» på nytt.

Over 100 brett

Med kraften og pondusen til Steam bak seg satser nå Id Software på at «Quake Live» skal klare å holde seg levedyktig til tross for at alle reklamer og abonnenter nå er borte. Spillet lanseres med over 100 multiplayer-brett og en sømløs integrasjon for oppkobling  til kamper.

«Quake III Arena» eller «Quake Live» som det nå heter har blitt brukt intensivt i en rekke esport-turneringer opp gjennom årene slik som QuakeCon, Cyberathlete Professional League og Electronic Sports World Cup.