- Det er på tide å fokusere på låtskriverne, det er gøy at seerne får se hva som skjer før paljettjakka tas på og en låt fremføres med pomp og prakt, sier Aleksander With, som tidlig fikk en forespørsel om å delta i The Hit.

- Jeg hadde god tid til å finne ut av konseptet, og om jeg likte det. Etter å ha sett den irske versjonen av programmet, svarte jeg ja til å bli med.

With er selv både låtskriver og sanger, og forteller at han i utgangspunktet ikke er veldig komfortabel med å synge andres låter. Likevel fant han ut han ville bryne seg på å fremføre noe annet enn eget materiale gjennom deltakelse i The Hit. Fredag kveld opptrer han live med en låt komponert av en uetablert låtskriver.

- Det er spennende å utfordre meg selv med å gjøre noe som skiller seg fra mine egne ting, mener With.

Melodi som traff

I forkant av fredagens liveopptreden har With tilbrakt mange timer i studio med innspilling av låten han har valgt seg ut.

- Jeg har hatt mange samtaler med produksjonsteamet, det gjelder å beholde det magiske som allerede finnes i låten, og å tilføre noe uten å ta noe vekk, forklarer han.

Artistene får ikke kommunisere med låtskriverne før de fremfører sin valgte låt live under programmet, men innspillingen av Aleksanders låt har vært klar i flere uker.

- Det var ganske forferdelig rett før jeg gikk inn i rommene for å velge sanger. Kanskje var de ikke noe bra? Men to låter stakk seg ut umiddelbart, og særlig melodien på den ene traff noe i meg. Jeg hørte sangens potensial, sier With.

Sangen skal gis ut som singel, noe With mener må være stor stas for låtskriverne. Han utelukker ikke at singelen tas med i hans egen neste utgivelse, slik D'Sound valgte å gjøre med sin sang. Artisten har jobbet med eget materiale en stund, og håper på en utgivelse i år.

- Det er litt diskusjoner rundt formatet, om det blir to EP-er eller en plate. Vi får se.

Et verktøy for låtskriverne

With mener å opptre på The Hit ikke er så ulikt Idol, der han også fremførte andres sanger.

- Men denne gangen handler det mest om noen andre enn meg, jeg er mer et verktøy for låtskriverne, bemerker han.

- Først og fremst skal jeg gi stemme til deres sanger.

Likevel innrømmer With å også ha egoistiske grunner til å delta i The Hit.

- Jeg har jo lyst til å lodde stemningen og sjekke om dette er noe jeg fikser. Hvor god er jeg i en denne settingen, med så mange andre gode artister?

Tidligere har han takket nei til flere ulike tv-konsepter, men følte The Hit var innenfor det han vil drive med. With føler seg heldig som får delta, selv om hans oppgave er en utfordring.

- Det er vanskelig å skulle ta andres håndverk, bevare det og samtidig få det til å skinne. Jeg har respekt for ansvaret som ligger i det. Jeg vil jo ikke gjøre sangen kjipere på noen måte, sier Aleksander With.

Tredje program i serien The Hit vises på NRK1 fredag kl. 20.05.