For første gang skal Margaret Berger opptre som solist med Trondheim Symfoniorkester, under jubileumskonserten i Olavshallen førstkommende lørdag.

– Jeg har alltid hatt lyst til å synge med et ordentlig symfoniorkester, dette er kjempestas og veldig spennende. Rett og slett stort, sier artisten, som er beæret over å ha blitt invitert til å opptre. Berger skal blant annet fremføre to av sine egne låter med orkesteret, og har i forkant fått høre smakebiter av arrangementene.

– Det er mektig. Olavshallen har en helt fantastisk akustikk.

Milepæl

Artisten fremhever Olavshallen som en institusjon i trøndersk kulturliv og et sted fleste har et forhold til. Selv om hun har flyttet til Oslo, er Trondheim fortsatt i hjertet til Margaret Berger. Hun forteller at man som artist ser publikum veldig godt fra Olavshallens scene, noe som gir en egen amfifølelse.

– Du føler publikumsantallet på en helt annen måte enn for eksempel på Rockefeller i Oslo, der det er litt skummelt mørkt.

Margaret Berger har vært i Olavshallen flerfoldige ganger både som publikum og artist, og har også stått på scenen som taler under en seremoni for human-etiske konfirmanter. Hun nevner også spesielt UKMs landsmønstring, og ikke minst konserter med Trondheim Symfoniorkester.

– Jeg har hatt utrolig mange fine opplevelser i Olavshallen. For meg som artist er det en milepæl å opptre under jubileumskonserten, det blir et stort øyeblikk for meg.

Ikke nervøs

I høst har Berger flere musikalske prosjekter, i tillegg dommerjobben i Idol Junior. Om ikke lenge drar artisten til Burundi.

– Jeg kan ikke si så mye om akkurat det prosjektet, det er hemmelig inntil videre. Men det blir veldig spennende.

Berger sier hun har nervene under kontroll når hun endelig skal få opptre med symfoniorkesteret under jubileumskonserten i Olavshallen.

– Jeg blir ikke så nervøs lenger, det handler om å være godt forberedt. Jeg er heldig som har klart å kvitte meg med nervene, og gleder meg bare til å synge på lørdag.

Jubileumskonserten i Olavshallen går av stabelen lørdag 20. september kl. 19.30.