Se alle forslagene her:  Hva slags minnested vil du ha i Trondheim?

Flere titalls lesere sa sin mening på adressa.no i går. «Naturlig og vakkert», «fantastisk stemningsfullt» og «en vakker fonténe» var noen av reaksjonene.

Mange likte forslagene som kjemper om å bli valgt som minnested i Tordenskioldsparken.

De seks forslagene har stor spennvidde, fra naturstein til hvit betong, fra aluminiumsvegger med lydinstallasjon til en stor skulptur som skal samle opp regnvann og fungere som en fontene med vanndråper. Alle forslagene har sine tilhengere.

Naturstein begeistrer

På nettet i går tok «Mellom steinene» en knapp ledelse. Forslaget fra Karianne Stensland, Per Kristian Nygård og Arkitekturfabrikken går ut på å opparbeide parken med steiner fra naturen i ulik størrelse.

Men leserne kan si sin mening både på adressa.no og på kommunens hjemmeside i mange dager framover.

Lørdag åpner en utstilling i Tordenskioldparken der alle forslagene er utstilt. Dit skal skoleklasser inviteres for å si sin mening, og det blir omvisninger for publikum.

Hvit betong

Blant de andre forslagene som fikk mange tilhengere blant leserne var «Tårefanger», der en skulptur er det sentrale elementet, og «Vidda», som går ut på å bygge opp parken rundt en stor, hvit betongflate. Mange likte også «Vev» og «Terra Incognta».

På nettet i går var det flere som mente at Trondheim ikke trenger et sted som skal minne om det som skjedde 22. juli. Men formannskapet har vedtatt at byen i likhet med en rekke andre kommuner skal ha et slikt sted. Trondheim og Midt-Norge ble hardt rammet av terroren på Utøya, og tragedien blir ansett som et nasjonalt anliggende.