«Det å være deltaker i 71 grader nord er mye tøffere en jeg trodde. De fysiske påkjenningene er en ting, men det mentale biten krevde mye mer enn jeg trodde. Har utrolig respekt for alle de som har slitt med tunge sekker og stive ben i 15 sesonger før meg».

Det skriver Kent Roger Tangvik fra Trondheim på bloggen til forskningsgruppen CERG ved NTNU. Denne gruppen forsker på hvilke effekter fysisk trening har på hjerte, blodårer og skjelettmuskulatur, der forebygging og behandling av hjerte- og karsykdommer er spesielt i fokus.

Les også: - Jeg ble med for å vinne

Slitsomt

Da Tangvik fikk høre at han var med som deltaker, begynte han opptreningen. Men når oppdraget begynte og han fikk den 30 kilo tunge sekken på ryggen, skjønte han at dette kom til å bli hardt.

Han skriver at det var slitsomt å ikke vite hva man skulle gjøre neste dag, og at restitusjonstiden mellom oppdragene var kort.

«Restitusjonstiden er veldig kort så man får sjelden hentet seg helt inn før det smeller igjen. Det å være i god fysisk form i en slik konkurranse er helt avgjørende. Man har da mye bedre overskudd til å ta gode vurderinger med tanke på navigasjon og sikkerhet. Det viser seg gang etter gang at når man blir sliten og ukonsentrert gjør man store feil.»

- Sinnsykt fornøyde

25-åringen, som jobber som maler til daglig, har en sprek forhistorie. Han har gått idrettslinja og var en utøvende skiløper før han la opp i 2009. Han har alltid vært en friluftsmann og nå driver han sin egen løpeklubb, i tillegg til å løpe etter tvillingene Tiril og Teodor på 2 år.

Nå blir han også realitykjendis på TVNorge på ubestemt tid.

-  Jeg tror de valgte meg fordi jeg er ung, ser lyst på livet og er glad i å være ute. De hadde nok lave forventninger til meg tv-messig, men jeg tror de ble sinnsykt fornøyde. Jeg blomstret foran kamera da jeg kom i konkurransemodus, ler han.

I kveld kan seerne følge med på Kent Roger Tangvik går videre i 71 grader nord.