Jeg holder på mitt, det er håpløst gammeldags og dillete trendy å gi ut musikk kun på vinyl. Men bortsett fra det. Dette er saker.

Festivalene til Talleiv Taro Manum, på hjemgården Ringnes, er legendariske. Fjorårets festival hadde mange høydepunkt, mange av dem er bildedokumentert i coveret på dette albumet, som selvsagt er designet av Manum selv. Men det er bare konserten til Wannskrækk som er lyddokumentert på dette albumet, som utgis 29 år etter bandets forrige livealbum – som var basert på deres avskjedskonsert. De er dyktigere, tøffere og like energiske nå.

Konserten de holdt på Verkstedhallen noen måneder senere enn Ringnes-konserten var nok enda bedre. Men pytt. Dette er saker, det også.

Wannskrækks gjenforeningskonserter pleide å være alle låtene, bortsett fra dem som var for vanskelige å spille, i kronologisk rekkefølge. Dette var første konsert med ny og bedre rekkefølge – og hvor de spilte også sin kanskje beste låt «Så from». I tillegg til «Danse hele natta», «AG3», «Trist historie», «Æ veit da faen æ» og alle de andre klassikerne som utgjør dette albumet.

U2 ga nettopp ut et album som ble lastet ned av 30 millioner, enten vi ville eller ei. Denne utgis i 500 eksemplarer. Det burde vært omvendt, spør du meg. For dette er, som kanskje nevnt, saker.

Anmeldt av OLE JACOB HOEL