–Vi kan ikke ta stilling til en invitasjon som kommer gjennom avisa, men TSO er tilsnakkende på alle mulige måter, sier direktør Roar Leinan i Trondheim Symfoniorkester (TSO)

I forrige uke slapp TNT og TSO platen og dvd-en «30th Anniversary 1982–2012 Live in Concert», en dokumentasjon på konsertsamarbeidet i anledning TNTs 30-årsjubileum i juni 2012. Platesamarbeidet gjør det godt på VG-lista med en trettendeplass.

LES ANMELDELSEN: Fullt trøkk fra TNT

Vellykket samarbeid

–Det har vært et langt og omfattende planleggingsprosjekt, og mange flinke folk har vært involvert. Derfor ble det også vellykket. Det er alltid morsomt med nye ideer og engasjerte samarbeidspartnere som ønsker seg musikk av og med TSO. Og det er artig at å samarbeide med oss gir mersmak, sier Leinan.

TSO-direktøren har nettopp lest saken på adressa.no der trommeslager Morten «Diesel» Dahl forteller at han drømmer om et nytt samarbeid mellom TNT og TSO på spelområdet på Stiklestad.

–Personlig har jeg en drøm om å kjøre en ny konsert med TSO på spelområdet på Stiklestad. Der er det en fantastisk scene med plass til alle. Vi kunne ha spilt vikingkonsept-albumet «Knights of the new thunder» fra 1984. Det hadde vært stas, sier Dahl.

Tar imot innspillet

–Vi leter stadig etter nye konsertarenaer, konsepter og samarbeidsprosjekter. Morten Dahl sitt frieri er noe vi vil ta med oss videre i skapelsen av en ny sesong og program, så får vi se om det er mulig å gjennomføre med de ressursene og planlagte aktivitetene vi har, sier kommunikasjonsjef Nina Steen i TSO.

Hun opplyser at også TSO har sett for seg Stiklestad som en egnet konsertarena, uten helt og ha funnet det riktige konseptet.