Christian André Pettersen fra Bodø kan smykke seg med tittelen Norges beste kokk.

Det ble avgjort etter banketten til Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) på Rica Nidelven Hotell i Trondheim onsdag kveld.

Pettersen jobber til daglig hos Spiseriet ved Konserthuset i Stavanger. Han vant den samme tittelen i 2011.

Tredjeplass til Trondheim

Andreplassen gikk til Kåre André Hjartholm fra Masfjorden som arbeider for Brygga 11 på Stord, mens tredjeplassen gikk til Reneé B. Fagerhøi, kjøkkensjef ved Kalas og Canasta på Bakklandet.

- Min styrke er nok at jeg har en del uvanlige kombinasjoner. Jeg benytter meg av noen overraskelsesmoment. Dessuten har jeg vokst opp gård, noe som har gitt meg en fin blanding av det moderne og det tradisjonelle, sa Fagerøi i forkant av konkurransen.

Kjøkkensjefen kom også på tredjeplass under fjorårets NM.

- Tett i toppsjiktet

Årets NM-oppgave var å lage en meny av brosme, sjøkreps og Santa Kristina-skinke til forrett. Hovedretten skulle ha edelgris fra Innherred som hovedråvare og et utvalg grønnsaker. Desserten skulle tilberedes på norske plommer og Valrhona Dulcey-sjokolade.

Hoveddommer kokk Dennis Rafin fra Danmark er imponert over nivået NM-deltakerne viste.

- Dyktige kokker, flotte norske råvarer og godt tilrettelagt konkurranse, må gi gode resultater, sier Rafin i en pressemelding.

Meddommer, tidligere landslagskokk og internasjonal dommer Jørn Lie var også imponert.

- Det var et jevnt og høyt nivå og det var tett i toppskiktet, sier Lie.

Andreplass i servitør-NM

Parallelt med kokke-NM var seks servitører tatt ut til NM for servitørfag.

Landets beste servitør ble Thomas Pedersen fra Le Benjamin i Oslo. Thora Karen Knudsdottir fra To rom og Kjøkken i Trondheim sikret seg andreplassen, mens tredjeplassen gikk til Rolf Wenestad fra Oslo Militære Samfund.

Hoveddommer for servitører var Ann Mari Wang-Johannessen.

Kristin Skogen fra To rom og kjøkken var også blant de 12 finalistene i kokke-finalen, men nådde ikke opp.