50 minutter etter at billettene ble lagt ut klokken 09 i morges, var det allerede solgt 5000 billetter. Klokken 16.30 fredag ettermiddag var alle de 9400 billettene borte.

– Vi er i sjokk. Vi håpet på 5000 solgte billetter den første uka, og nå er alt utsolgt. Noe sånt har ikke skjedd i Trondheim på veldig lang tid, sier arrangør Stein Vanebo i Trondheim concerts.

– 9000 takk til dere som har kjøpt billetter, sier han.

– Nå er vi i gang

For to uker siden ble det klart at Mark Knopfler kommer til Trondheim og Sverresborg Arena i forbindelse med sitt nye album «Tracker». Konserten holdes 12. juni neste år.

– Interessen for billettene viser at Trondheim er satt på kartet som konsertby for de store internasjonale artistene igjen. Vi har kjempet i tre år med tanke på konsertarena, og har opplevd en del motgang, men nå har alt klikket på plass. Det er vi fantastisk lykkelige for, sier Vanebo.

Store ringvirkninger

Arrangøren sier det at konserten ble utsolgt så raskt, vil bli lagt merke til.

– Det påvirker på lang sikt ved at agentene legger merke til det. Det vil ha store ringvirkninger for alle som booker konserter i Trondheim, sier han.

Vanebo sier det kommer mange tilreisende til konserten, både fra Østersund-området, Helgeland, Møre og Hedmark.

– Det er gode nyheter for hotellene og næringslivet. Kanskje  blir de hele helga når vi slipper vårt neste navn, sier Vanebo, uten å ville røpe mer.

Fire norgeskonserter

«Tracker» ferdigstilles i disse dager i hans British Grove-studio i London. Det blir Knopflers niende studioalbum siden «Golden Heart» (1996), og inkluderer gjesteopptredener med Ruth Moody, Bruce Molsky, Nigel Hitchcock og Phil Cunningham.

På turneen vil han ha med seg et band bestående av sju musikere der de aller fleste har fulgt ham de siste par tiårene: Guy Fletcher (keyboard), Richard Bennett (gitar), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (fløyte), John McCusker (fele og cister), Glenn Worf (bass) og Ian Thomas (trommer).

Knopfler vil gjøre hele fire konserter i Norge: Stavanger 8. juni, Bergen 9. juni, Norwegian Wood i Oslo 11. juni, før han avslutter norgesturneen i Trondheim fredag 12. juni.

Stein Vanebo synes billettsalget har gått over all forventning. Foto: Therese Alice Sanne, Adresseavisen